И за "сбогом": Ботев Пловдив започна всичко и го приключи с Х на "Коматево" (ВИДЕО)


И за "сбогом": Ботев Пловдив започна всичко и го приключи с Х на "Коматево" (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1727 0

Ботев Пловдив не успя да победи Спартак Варна в мач от 26-ия кръг на българската Първа лига. "Канарчетата" завършиха наравно 1:1 с последния в класирането Спартак Варна. Това бе последният двубой за тях на базата в "Коматево", като за следващия домакински мач (срещу Левски) отборът се завръща на "Колежа".

Ботев ще се надява да остави не само "Коматево", но и слабата форма зад себе си. Това бе 4-ти пореден шампионатен двубой без успех, като по този начин тимът е 10-и с 28 точки. Спартак пък остава последен с 13 пункта. Любопитното е, че и първият (преди над 9 години), и последният мач на "Коматево" завършват наравно за Ботев (2:2 с Лудогорец през 2014-а година).

Двата отбора си размениха няколко по-опасни атаки в първите минути, но попадението в 35-ата отвори срещата. До него се стигна след абсурдна грешка на вратаря Кристиано Фигейредо.

Десетина минути преди края на първата част Абдулай Траоре стреля от воле в наказателното поле, но не осъществи максимално добър контакт с топката. Въпреки това Фигейредо някак я изпусна, а това даде възможност за добавка. Първата бе отразена от непосредствена дистнация, но след това топката попадна и в Николай Минков, който нямаше как да сбърка на празна врата.

Секунди след това Траоре изпусна сам срещу Фигейредо. До пропуск очи в очи с вратаря на варненци се стигна и в началото на второто полувреме, когато този път Антоан Бароан не успя да го преодолее. Минков отново имаше възможност за добавка, но този път прати топката покрай опразнената врата.

Така Спартак дочака своя момент и в 66-ата минута Денис Балюк изравни. Той бутна топката с гърди от непосредствена дистанция, падайки на земята, в опразнената врата, след като Фигейредо бе плонжирал да избие, но се размина с топката.

В следващия кръг за Ботев Пловдив предстои гостуване на Славия (24.04), докато битката за спасение за Спартак продължава с мач у дома срещу един от преките конкуренти за оставане в елита - Септември София (24.04).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички