Феновете се спукаха от бой, а играчите спукаха топката: Ботев и АПОЕЛ оставиха развръзката за Кипър


Феновете се спукаха от бой, а играчите спукаха топката: Ботев и АПОЕЛ оставиха развръзката за Кипър
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6584 0

Българският гранд Ботев Пловдив започна с нулево равенство участието си в квалификациите за турнира на УЕФА Лигата на конференциите. "Жълто-черните" завършиха при резултат 0:0 с кипърския АПОЕЛ Никозия на националния стадион "Васил Левски" в първи мач от втория квалификационен кръг на надпреварата. 

Противно на страстите преди началото на мача, когато фенове на АПОЕЛ и Ботев Пловдив стигнаха до масов бой в центъра на София, на терена бе далеч по-спокойно. И Ботев, и АПОЕЛ създадоха положения пред противниковите врати, но те не бяха достатъчно чисти, за да се стигне до попадение. Закономерно - гол в мача не падна, а развръзката в тази битка ще се реши по време на реванша в Кипър идната седмица.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В седмата минута на двубоя АПОЕЛ стигна до първата си по-сериозна ситуация за гол. Теодору проби по левия фланг, след което центрира в наказателното поле за Гомес. Нападателят бе оставен непокрит в пеналтерията и успя да отправи удар, който обаче премина встрани от гредата.

В 18-ата минута Теодору премина с лекота между няколко играчи на Ботев, за да опита удар към далечния ъгъл, но изпълнението му бе слабо. Малко по-късно и Исам Чаебаке можеше да вкара, след като бе оставен необезпокоявано да овладее топката, но ударът му бе спасен от Ханкич.

Малко по-късно дойде и първата ситуация за Ботев - Джеймс Ето'о овладя дълго подаване на ръба на пеналтерията, за да си осигури пространство за удар. Изстрелът му обаче бе блокиран от противников играч. В заключителните минути на полувремето Ботев стигна до още два шанса за гол, които ентусиазираха домакинските привърженици.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десетина минути след подновяването на играта Реда Рабей имаше шанс да обстрелва вратата на АПОЕЛ, но ударът му профуча високо над целта. Малко по-късно пък Азрудин Валентич даде явен знак, че иска победата, включвайки в игра двама нападатели - Секулич и Бароан.

В следващите минути и двата отбора показаха по-предпазлива игра и не се стигна до сериозни опасности пред някоя от двете врати. Срещата завърши напрегнато и за Ботев, и за АПОЕЛ, тъй като и в двата лагера не искаха да допускат късен гол. Така нулите в резултата останаха, като всичко ще бъде решено в реванша в Кипър.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ботев Пловдив: 13. Ханкич, 44. Пунчец, 18. Супрайен, 4. Генев, 17. Минков, 6. Мертенс, 15. Ето’о, 3. Конате, 22. Рабей, 10. Току, 7. Брахими

АПОЕЛ: 27. Белек, 15. Креспо, 35. Полиарпоу, 14. Чаебаке, 42. Уийлър, 6. Даушвили, 8. Лукас Соуса, 21. Теодороу, 20. Гомес, 44. Сарфо, 9. Малика

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Отборът на Ботев Пловдив не започна никак добре новия сезон в Първа лига, като в първите си два мача допусна две загуби - с 0:1 у дома от Хебър и с 2:3 като гост на Ботев Враца. "Канарчетата" са без големия си лидер Тодор Неделев, който се възстановява от операция след травмата си на главата при автомобилната катастрофа с националния отбор в Грузия.

В тима на Азрудин Валентич обаче се завръщат имена като Мохамед Брахими, Реда Рабей и Самуел Супрайен, а силният дебют на хърватина Мартин Секулич (2 гола срещу Ботев Враца) бе солидна заявка за титулярното място в днешния европейски сблъсък. Това ще бъде дебют за Валентич като треньор в евротурнирите.

"Мачът е мач, независимо от ранга на състезанието. Готвим се като за всеки един двубой, напрежението е едно и също. Всичко опира до анализирането на играта. Имаме много млади играчи, които не са играли на европейско равнище и има върху какво да работим и да се тревожим", каза Валентич преди мача.

В часовете преди началото на срещата фенове на Ботев Пловдив и АПОЕЛ стигнаха до масов бой в центъра на София, като при сблъсъците имаше и ранени полицаи, опитващи се да разтвърват двете агитки. Органите на реда арестуваха привърженици и на двата отбора, а повече информация можете да прочетете на линка.

Какви са коефициентите за мача Ботев Пловдив - АПОЕЛ, вижте на посочения линк!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички