Фантастичната серия на Ботев Пловдив продължи и срещу Арда, а Ивелин Попов отново блести (ВИДЕО)


Фантастичната серия на Ботев Пловдив продължи и срещу Арда, а Ивелин Попов отново блести (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

1271 0

Ботев Пловдив постигна важен успех с 2:0 като гост срещу Арда в Кърджали в първия мач от кръг №19 в родната Първа лига. Момчетата на Душан Керкез доминираха през по-голямата част на двубоя и заслужено се поздравиха с трите точки, а главно действащо лице бе капитанът Ивелин Попов.

Развой на срещата

През първото полувреме и двата тима търсеха път към противниковата врата, но така и не успяха да стигнат до попадение. Първата добра възможност бе за пловдивчани, когато в 5' Уме Емануел успя да открадне топката и нахлу в наказателното поле, но не преодоля Анатолий Господинов. В 13' Преслав Боруков не бе достатъчен точен, за да открие за домакините.

В 23' отново Арда имаше отлична възможност след подаване на Станислав Иванов в наказателното поле. Ханкич обаче отрази великолепно удара на Крачунов. Антоан Бароан отговори в 37', когато стреля от малък ъгъл, но отново Господинов внимаваше. 2 минути преди края на полувремето Боруков преодоля Чернев и си освободи пространство за изстрел, но покрай вратата.

През втората част доминацията на гостите продължи. В 51' Попов изведе Самюел Акере, който остана сам срещу Господинов. Той стреля и вкара, но попадението бе отменено заради засада, а ВАР потвърди това. Все пак, 12 минути по-късно "канарчетата" поведоха. Ивелин Попов майсторски надигра Атанас Червен и прати пас към Уме, който не сгреши и вкара първия гол в мача.

В 80-ата минута бе сложена и точка на спора. Под светлината на прожекторите отново попадна капитанът Ивелин Попов, който чудесно намери Янис Карабельов, а той си чукна топката, сам създаде пространство и нанесе мощен шут. Кълбото срещна левия страничен стълб на вратата и се озова в мрежата на тима от Кърджали.

Ботев Пловдив вече се намира на осмата позиция и е с актив от 26 точки, като записа девети пореден мач без поражение във всички турнири. За "канарчетата" предстои сблъсък с Етър за Купата на България. Арда пък записва второ поражение в последните си три сблъсъка и се намества на седмото място - с 2 пункта повече от пловдивчани. Следващото предизвикателство за Александър Тунчев и компания се нарича Литекс за Купата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички