Два отменени гола отказаха Ботев - Локомотив е господар на Пловдив!


Два отменени гола отказаха Ботев - Локомотив е господар на Пловдив!
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

5677 0

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Локомотив Пловдив започна по-силно срещата и още в осмата минута стигна до две ситуации за гол. Първо Бирсент Карагерен бе намерен в наказателното поле на стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран от противников играч. Малко по-късно друг играч на Локомотив опита атрактивна задна ножица, но прати топката над вратата.

В 24-ата минута Димитър Илиев успя да се пребори с двама бранители на Ботев, за да си осигури възможност за стрелба. Последва мощен удар от границата на наказателното поле, който Хидайет Ханкич успя да избие със сетни сили в корнер. Локомотив продължи да търси гола, а в 36' Бабакар Дион нанесе мощен удар, който не се превърна в гол само и единствено заради стража Хидайет Ханкич.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Четири минути след подновяването на играта Локомотив Пловдив успя да открие резултата. Петър Витанов изведе Бирсент Карагерен в наказателното поле, а той веднага центрира успоредно на голлинията. На далечната греда Бабакар Дион успя да изскочи и да засече топката в мрежата на Ботев - 1:0!

Няколко минути по-късно Ботев Пловдив стигна до гол във вратата на Локомотив, но попадението бе отменено заради засада на Мохамед Брахими. В 60-ата минута Ботев отново бе близо до изравняването на резултата, след като Динко Хоркаш бе напуснал голлинията за миг, а Антоан Бароан опита удар към опразнената част от вратата, но Тодор Павлов изби пред голлинията.

Ботев продължи да създава ситуации за гол пред противниковата врата, като в 76-ата минута Мартин Секулич бе намерен на чиста позиция за стрелба в наказателното поле, но не успя да осъществи добър контакт с топката и пропусна да уцели очертанията.

В 85-ата минута Ботев отново вкара топката в мрежата на Локомотив, но голът пак бе отменен. След центриране в наказателното поле кълбото се озова в краката на Мохамед Брахими, който с мощен удар не остави шансове на Динко Хоркаш да се намеси. Главният съдия Волен Чинков обаче отсъди нарушение преди удара на Брахими. В края на мача Хоркаш отново отказа Секулич с чудесна намеса.

Стартови състави:

ЛОКОМОТИВ: 23. Динко Хоркаш, 19. Александър Василев, 5. Тодор Павлов, 4. Мартин Паскалев, 13. Матеус Да Силва, 15. Пиер Зебли, 34. Петър Витанов, 14. Димитър Илиев, 7. Бабакар Дион, 99. Преслав Боруков, 9. Бирсент Карагарен

БОТЕВ: 13. Хидайет Ханкич, 2. Рой Херман, 4. Виктор Генев, 7. Мохамед Брахими, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 15. Джеймс Ето'о, 18. Самуел Супрайен, 22. Реда Рабей, 28. Елвин Ману, 44. Роберто Пунчец

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Богатата история на това футболно съперничество определено предвещава огромна доза емоции не само на терена, но и на трибуните. Седмицата преди Дербито на Пловдив бе обсипана с нападки, обещания и закани от едните фенове към другите. 

Според статистиката, нито "смърфовете", нито "канарчетата" доминират в мачовете на двата отбора във времето. "Жълто-черните" водят с една победа в общата статистика, но "железничарите" ще имат възможността да изравнят успехите. 

Ботев се намира в зоната на изпадащите на пред последно място във класирането на Шампионата, след като успя да запише едва едно равенство и една победа от 7 изиграни срещи. Локомотив е 7-и с 13 пункта, но допусна загуба от Берое и направи равенство срещу столичния Локомотив в последните си два мача. 

За главен арбитър на срещата е определен Волен Чинков, а асистен-рефери ще са Иво Колев и Дениз Соколов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички