Дербито на Пловдив доведе до ранен полицай, сериозни санкции грозят Ботев


Дербито на Пловдив доведе до ранен полицай, сериозни санкции грозят Ботев
Снимка: Lap.bg

1834 0

За инциденти по време на срещата между Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив е писал дежурния делегат Иван Кюркчиев, който е описал всички провинения в доклада си по време на дербито. Marica.bg разкрива, че се е стигнало до ранен охраняващ полицай при ексцесиите след първия съдийски сигнал.

Ако Дисциплинарната комисия на БФС прецени може да наложи доста сериозни санкции на "канарчетата" – лишаване от домакинство или мач без публика поради отношението на привържениците им.

По време на срещата бяха изстрелвани сигнални ракети от публиката на гостите по посока привържениците на домакините, но до тежки инциденти не се стигна. Всички те бяха разположени в една трибуна поради ремонтните дейности в два от секторите на "Лаута".

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев бе в ложите на "Лаута", а близо до него бе и шефът на Национална служба "Полиция" -  Атанас Илков.

Близо час жандармерия задържа гостуващата агитка на стадиона. От МВР до момента не са съобщили за задържани заподозрени. Именно органите на реда изпратиха след мача засилени полицейски патрули в Капана, където феновете на победителите празнуваха победата. Благодарение на тази реакция до инциденти през нощта в центъра на Пловдив не се стигна.

Ето как се разви и самата среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички