"Да си говорим истината, този сезон сме го отписали": От Ботев Пловдив призоваха за търпение


"Да си говорим истината, този сезон сме го отписали": От Ботев Пловдив призоваха за търпение
Снимка: Lap.bg

1626 0

Собственикът на фирмата, която е ангажирана със строежа на стадион "Христо Ботев" ПИМК - Илиян Филипов, участва на пресконференцията на Ботев Пловдив преди сблъсъка с Левски от Първа лига. Както е известно, това е и двубоят, с който "канарчетата" се завръщат на Колежа.

"Днес е много важен поне за последните 10 години за цялата ботевистка общност. Въпреки всичко, успяхме. Това, което искам да кажа, е че приветствам Антон Зингаревич с добре дошъл в новия ни дом. Ще бъде трудно, но ще направим всичко възможно Ботев да е в челните места в Първа лига. Трябва да работим върху това, но ние сме най-старият клуб и трябва да бъдем там, където ни е мястото" - започна той.

Филипов на няколко пъти призова феновете за търпение и спокойствие. Той призна, че на практика няма как клубът да се бори за нещо голямо през този сезон, но че ще се работи именно в тази насока за следващата кампания.

"Когато кажа нещо, си държа на думата. За мен няма значение дали съм в борда на директорите. Това е решение на клуба. Не сме го обсъждали, но това е най-малкият проблем. Апелирам към нашите фенове, тъй като те са с много високи изисквания към футбола, който играем, да бъдат търпеливи, защото селекцията изисква време. Ще направим всичко възможно Ботев да бъде в челните места в Първа лига. Отново моля за спокойствие, защото това нещо не става с щракане на пръсти.

Тъй като аз съм строител на стадиона, искам да кажа, че всички постъпления към съоръжението, са върнати към него. Знаете всички искаме стадионът да е пълен, има еуфория. Хората ще са тук заради стадиона. Това ще трае три-четири мача. Да си говорим истината – този сезон всички сме го отписали. Моля за търпение, през следващия сезон се надяваме да играем хубав футбол и да сме в челните места" - сподели още той.

Мачът между "канарчетата" и столичани е днес, 29.04, от 20:00 часа. Ще можете да следите дербито от Първа лига Ботев Пловдив - Левски НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички