Желко Копич си постави оценка за постигнатото начело на Ботев Пловдив


Желко Копич си постави оценка за постигнатото начело на Ботев Пловдив
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

874 0

Желко Копич, който беше уволнен от Ботев Пловдив в края на миналата година, коментира работата си при „канарчетата“. Хърватският специалист постави висока оценка за работата си в пловдивския клуб. Той разкри и с какви спомени е останал от престоя си в България.

 „Поех отбор, който бе на последно място без спечелена точка. Оставих го на десето място от 16 тима. Може да се каже, че откъм резултати постигнах максимума, като това се отнася и за налагането на млади играчи. Получиха възможност и я използваха. Имаше хубави неща и мога да кажа, че съм доволен от свършената работа. Ботев Пловдив е клуб с големи традиции с армия от фенове и тази комбинация бе интересна за мен“, обяви Копич в интервю за хърватското издание „gol.hr“.

Доизграждането на новия им стадион ще донесе нови качества и енергия в клуба. Бях приятно изненадан от Пловдив. Това е прекрасен град с богата история. Хората са много отворени и приятни“, допълва специалистът.

 „През миналата година начело на националния им отбор застана Младен Кръстаич, който в началото донесе положителен импулс и мненията за тима бяха позитивни. Загубите от Черна гора и Унгария обаче отново изведоха на преден план проблемите в българския футбол – инфраструктурата и работата с младите играчи“, анализира Копич.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Боби Димитров посочи основният фактор за изграждането на „Колежа“ и отсече: Неделев трябваше да изведе отбора при завръщането в дома му

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички