Ботев Пловдив срази Берое и си спечели билет за Европа (ВИДЕО)


Ботев Пловдив срази Берое и си спечели билет за Европа (ВИДЕО)
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

3206 0

Ботев Пловдив ще бъде четвъртият български участник в европейските клубни турнири през сезон 2022/23, след като победи Берое с 2:1 на "Коматево" в баража между 3-ия и 7-ия в Първа лига.

Още в 23-ата секунда домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като Мохамед Брахими навлезе на скорост в наказателното поле и бе съборен от играч в "зелено", а главният рефер Драгомир Драганов веднага посочи бялата точка. Последва преглед на ситуацията с ВАР, който накара съдията да промени решението си и дори да покаже жълт картон за симулация на Брахими.

В 37-ата минута отново Мохамед Брахими бе в центъра на вниманието - Тодор Неделев центрира от ъглов удар, топката не бе изчистена по най-добрия начин, а след това защитниците на Берое не успяха и да се ориентират добре и позволиха на Супрайен да види с подаване непокрития Брахими, който от близко разстояние не остави шансове на Генадий Ганев - 1:0 за Ботев Пловдив!

Три-четири минути след началото на второто полувреме "канарчетата" стигнаха до втори гол - бърза атака завърши с извеждащ пас по дясното крило към Ето'О, който извади топката около точката на дузпата, а там отлично бе позициониран Па Конате и с премерен удар с левия крак покачи на 2:0 за Ботев Пловдив.

Спокойствието за "жълто-черните" не продължи дълго, тъй като бившият футболист на Левски Давиде Мариани върна тима на Петър Хубчев в мача в 52-ата минута - атакуващият полузащитник бе оставен да напредне с топка в крака до дъгата на наказателното поле и от там последва плътен удар с десния крак, който матира Хидайет Ханкич - Ботев 2:1 Берое!

Статистика от двубоя:

Притежание на топката: 51:49 за Берое

Голови положения: 7:7 

Точни удари: 4:2 за Ботев Пловдив

Неточни удари: 6:3 за Берое

Корнери: 7:1 за Ботев Пловдив

Жълти картони: 6:1 за Ботев Пловдив

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички