Азрудин Валентич засия от радост и обяви: На "Колежа" щеше да има 22 хиляди фенове


Азрудин Валентич засия от радост и обяви: На "Колежа" щеше да има 22 хиляди фенове
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

3301 0

Старши треньорът на Ботев Пловдив - Азрудин Валентич, бе много щастлив след спечеления бараж за Европа срещу Берое и заяви след последния съдийски сигнал на "Коматево", че неговият тим напълно е заслужавал да спечели битката:

"Горд съм. Изключително съм щастлив, но и много изморен. Сезонът беше интензивен, всеки мач беше важен и трябваше да го спечелим. Имаше голяма конкуренция с Левски и Черно море. Заслужавахме да спечелим днешния мач. Всички видяха какво направихме в последната година и половина. От един клуб без бъдеще и финанси - спечелихме третото място и ще играем в Европа", започна Валентич пред камерата на "Diema".

"Когато ние дойдохме, хората не бяха щастливи, имаше негативиъм. Никой не вярваше в първите няколко месеца, че ще успеем да организираме този клуб. Година и половина живях на базата, за да помогна на клуба. Не вярвах, че можем да стигнем до Европа. След няколко мача обаче видях, че имаме шанс и казах на момчетата, че можем да направим нещо голямо. Днес написахме история".

"На всеки 6 месеца искаме да доведем играчи, които да помогнат на клуба. Нашите скаути работят добре. Сега сме близо до още няколко трансфера - искаме да привлечем 4-5 нови играчи", разкри Азрудин Валентич.

"Още от първия мач усетих подкрепата на феновете. Днес дойдоха страшно много фенове. Но ако отидем на нашия стадион, на "Колежа", тази вечер щеше да има 22 000 души. Хората заслужават да се върнем на нашия стадион и дано политическата обстановка не спира строежа", пожела си треньорът на "канарчетата" и за финал допълни: "Това не е важно само за нас, важно е за Лудогорец и ЦСКА, които представят България често в Европа. Левски също се завърна в Европа. Надявам се, че и ние ще представим добре България в Европа".

Вижте още: Петър Хубчев "нарисува" мрачна картина, говорейки за бъдещето на Берое

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички