Късен щурм не стигна на Етър да заеме мястото на Ботев Враца в Първа лига


Късен щурм не стигна на Етър да заеме мястото на Ботев Враца в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2351 0

Отборът на Ботев Враца победи Етър Велико Търново с 3:2 като домакин и ще играе в елита на България и през следващия сезон. "Виолетовите" пък се простиха с мечтата си да се завърнат в най-висшия ешелон и ще продължат участието си във Втора лига.

Врачани нанесоха своя удар няколко минути след началото на второто полувреме, когато нападателят Юлиян Ненов успя да се разпише във вратата на Христо Иванов.

Ботев подсигури победата си в 74-ата минута, когато Брайън Варгас се разписа. В заключителните минути Етър се хвърли в атака, но това само доведе до трето попадение във вратата им, дошло в 85' от Йоан Бауренски.

Все пак Етър стигна до почетно попадение в 88-ата минута, когато Ловре Кнежевич успя да се разпише във вратата на Ботев. В продължението на мача гостите стигнаха до още един гол, реализиран от Мариян Иванов. За изравняване на резултата обаче не остана време и Ботев взе победата.

По този начин тимът от Враца оцеля в Първа лига и ще играе и през следващата кампания в елитното първенство. Етър пък ще се върне във Втора лига, където с нови сили през новата кампания ще опита да се класира директно за най-високото ниво в българския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички