Ботев Пловдив излезе с официална позиция към БФС, постави искания


Ботев Пловдив излезе с официална позиция към БФС, постави искания
Снимка: https://botevplovdiv.bg/

2130 0

Ботев Пловдив не остана мълчалив след снощната среща на "канарчетата" срещу Лудогорец и спорното отменено попадение на пловдивчани е 11-ата секунда на срещата

Първоначално главният арбитър на срещата - Иво Андреев не видя никаква нередност, но след знак от ВАР-асистента и личен преглед на ситуацията, младият рефер отмени гола на Мохамед Брахими. 

От Ботев смятат, че " основните принципи и протоколи за използване на системата VAR в българското първенство са нарушени" и поставиха искания кои рефери не желаят да ръководят повече официални срещи на отбора. Ето и официалната позиция: 

" ПФК Ботев Пловдив няма съмнения, че основните принципи и протоколи за използване на системата VAR в българското първенство са нарушени и не отговарят на стандартите на FIFA.

Първият принцип за подпомагане на рефера е: само в случай на „ясна и очевидна грешка“ или „сериозен пропуснат инцидент“, което беше нарушено.

Нашият клуб отправи официално искане за проверка на БФС за спазване на протокола на IFAB и съответствието на рефера на БФС със стандартите на процедурата по лицензиране.

Системните грешки в официалните мачове показват нарушение на изискванията на програмата за одобрение на FIFA.

Настояваме реферите Станимир Тренчев, Васимир Ел-Хатиб, Иво Андреев и Георги Димитров да бъдат отстранени от мачовете на Ботев до края на този сезон.

Ботев Пловдив очаква официална позиция на БФС и отговор на нашите призиви."

На странното решение за отмяна на попадението реагира и собственикът на ЦСКА - Гриша Ганчев, вижте как като последвате линка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички