Ботев Пловдив победи ЦСКА 1948 с 3:2


Ботев Пловдив победи ЦСКА 1948 с 3:2
Снимка: Getty Images

1351 0

Ботев Пловдив победи ЦСКА 1948 с 3:2 в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Това бе първа победа за отбора в официален мач за календарната 2021 година. Конате в 18-ата и Атанас Илиев в 29-ата минути изведоха Ботев напред в резултата, а Галин Иванов намали резултата в 68-ата минута. Атанас Илиев вкара в 88-ата за 3:1, а Ангел Бастунов оформи крайното 3:2 с гол в последната минута на мача.

Гостите стартираха агресивно двубоя и в 3-ата минута Ивайло Чочев опита да изведе Димитър Митков в наказателното поле, но Георги Аргилащки внимаваше и улови. В 17-ата минута Ботев Пловдив откри резултата. Па Конате направи великолепен индивидуален пробви отляво. Бранителят навлезе към центъра, след което преодоля последователно Венцислав Василев, Сашо Александров и Лазар Марин, за да реализира за 1:0.

Последваха добри минути за "червените". В 27-ата минута Димитър Митков стреля атрактивно с ножичен удар, но Георги Аргилашки се намеси и изби влизащата в горния ляв ъгъл топка.  В 29-ата минута Ботев удвои преднината си. Домакините организираха отлична атака, Димитър Тонев изведе Атанас Илиев в наказателното поле, а нападателят вкара с левия крак. Малко преди края на първото полувреме Атанас Илиев можеше да направи резултата класически, но Даниел Наумов внимаваше и спаси вратата си от трети гол.

ЦСКА 1948 опита да притисне съперника си в началото на второто полувреме. В 53-ата минута Димитър Митков се пребори на границата на наказателното поле и стреля от дистанция, но Георги Аргилашки улови. Гостите пренесоха играта почти изцяло в половината на Ботев, но отбраната на "жълто-черните" не допусна опасности пред Георги Аргилашки.

"Червените" все пак намалиха резултата в 68-ата минута. Денислав Александров подаде към Галин Иванов, а той с хубав шут реализира в долния десен ъгъл на вратата. До края на срещата Ботев се защитаваше добре и разчиташе на игра на контраатака, а ЦСКА 1948 не успя да достигне до добра ситуация за гол.

Атанас Илиев вкара втория си гол в мача в 88-ата минута. Той получи добро подаване в наказателното поле и без колебание проби вратата на Даниел Наумов за трети път. В последната минута на мача Ангел Бастунов вкара за 3:2, но нямаше време за нещо повече.

Ботев Пловдив е на 10-то място в класирането с актив от 20 точки, докато ЦСКА 1948 е на 6-та позиция с 28 пункта. В следващия кръг Ботев гостува на Етър, а ЦСКА 1948 има мач през седмицата за Купата на България срещу Арда Кърджали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички