Ботев (Пловдив) отстрани Етър (Велико Търново) и мечтае за участие в Лига Европа


Ботев (Пловдив) отстрани Етър (Велико Търново) и мечтае за участие в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1268 0

Отборът на Ботев (Пловдив) победи Етър (Велико Търново) с резултат 1:0 в четвъртфинален плейоф за Лига Европа. По този начин "канарчетата" се класираха за 1/2-финалите, където ще срещнат тима на Черно море.

Единственото попадение в срещата отбеляза Антонио Вутов, който се разписа в 28-мата минута след прецизен удар от двасетина метра разстояние от вратата на Етър. Още тогава болярите трябваше да останат с човек по-малко на терена, след като съдията спести втори жълт картон на Педро Лагоа.

Атакуващият халф умно бе заменен на почивката от Стелиян Добрев, за да се избегне изгонването му. Вместо него обаче други двама футболисти на Етър бяха изгонени, както и един извън играчите на терена. В 71-вата минута Петко Петков бе изгонен от резервната скамейка на Етър, а в 79-ата и 86-ата Пехливанов и Кацаров получиха втори жълти картони и оставиха отбора си с девет играчи на терена.

Победата доближи Ботев до участие в Лига Европа. "Канарчетата" трябва да отстранят Черно море, за да се класирата за финала, където ще се изправят срещу третия в крайното подреждане на първата шестица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички