Черно море сломи Арда с гол на Исмаил Иса


Черно море сломи Арда с гол на Исмаил Иса
Снимка: http://chernomorepfc.bg

1408 0

Отборът на Черно море успя да победи Арда Кърджали в полуфинален бараж за 7-мото място в Първа лига. Двубоят на стадион „Тича“ във Варна завърши при резултат 1:0. Единственото попадение в срещата отбеляза Исмаил Иса. Треньорът на варненци Илиан Илиев не бе начело на тима заради положителна проба за коронавирус. Поради същата причина в групата не бяха и Виктор Попов, Даниел Димов, Васил Панайотов, Патрик Андраде, Илиан Илиев-младши, Родриго Енрике и Мехди Букаси, които играха срещу Царско село преди няколко дни.

Още в 18-тата минута домакините стигнаха до откриване на резултата. Исмаил Иса лесно преодоля Мартин Стоев, след което прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Месут Юсуф с хубав техничен удар – 1:0! В края на първата част отново Иса бе в основата на интересно положение пред вратата на Арда. Голмайсторът подаде на Матиас Куриор, който стреля, но ударът му срещна тялото на Пламен Крумов.

Второто полувреме отново започна с натиск на домакините и в 51-вата минута Денислав Ангелов бе изведен сам срещу Юсуф, но не успя да вкара топката в мрежата от близка дистанция. В 62-рата минута Иса и Жордао комбинираха добре, след което португалеца центрира, но Милен Стоев предотврати опасност пред вратата на гостите от Кърджали. Малко след това Жордао получи втори жълт картон и остави тима на Черно море с човек по-малко. В края на срещата Арда опита да възползва от численото си предимство и да натисне в търсене на изравнителен гол, но така и не стигна до чисто положение пред вратата на Митрович.

По този начин Черно море продължава напред към следващия етап и в събота ще срещне победителя от срещата Ботев Пловдив – Етър, която е по-късно тази вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички