Ботев Пловдив обвърза един от най-талантливите си футболисти с дългосрочен договор


Ботев Пловдив обвърза един от най-талантливите си футболисти с дългосрочен договор
Снимка: botevplovdiv.bg

1791 0

Ръководството на Ботев Пловдив обяви с пост в официалния сайт на клуба, че се е разбрало за нов дългосрочен договор с "един от най-талантливите" си млади футболисти!

Става въпрос за родения през 2002 г. Атанас Чернев, който е сложил подписа си върху споразумение, което ще бъде до лятото на 2025 година.

20-годишният централен бранител дебютира за първия тим на "канарчетата" през есента на 2020 г. и до момента се е отчел с 16 мача във всички турнири (1 асистенция и 4 жълти картона).

Ето какво гласи публикацията на "жълто-черните":

"Ботев (Пловдив) обвърза с дългосрочен контракт един от най-талантливите си млади футболисти. Атанас Чернев парафира договор с "канарчетата" до лятото на 2025 година.

Атанас Чернев е роден на 25 март 2002 година в Пловдив. Първите си стъпки във футбола прави именно в най-стария футболен клуб на 7-годишна възраст.

Минал през всички юношески формации на школата на пловдивчани, защитникът е носител на множество купи и отличия с различните гарнитури на "жълто-черната" академия.

Едва на 16-годишна възраст прави първата си тренировка с представителния отбор на Ботев, а през 2020 година слага подписа си върху първия си професионален договор с "канарчетата".

През есента на същата година записва и официалния си дебют за мъжкия тим на пловдивчани. Атанас Чернев е преминал през всички юношески формации на националния отбор на България, а само преди седмица изведе България U21 с капитанската лента.

След като подписа до 2025 година с Ботев, талантливият бранител за пореден път заяви голямата си мечта, а именно: да играе с Ботев на стадион "Христо Ботев". Мечта, за която Атанас Чернев се бори на всяка тренировка и всеки мач с "жълто-черния" екип.

ПФК Ботев Пловдив пожелава на Атанас Чернев много успехи с най-стария футболен клуб и му желае в най-скоро време да изпълни детското си желание, записвайки минути на митичния стадион "Христо Ботев"".

*Още новини за български футбол ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички