Наско Сираков: Емоциите отшумяват, сега е време за сериозна работа


Наско Сираков: Емоциите отшумяват, сега е време за сериозна работа
Снимка: Levski.bg

2489 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде интервю пред "БНТ", в което говори за спечелената Купа на България, завръщането на Станимир Стоилов на "Герена" и собственото му решение да вземе акциите на "синия" клуб:

"Емоциите отшумяват, сега е време за сериозна работа, не че тя тук е спирала. Футболистите вече получиха десетина дни почивка, но при нас трябва да се свършат доста неща, защото след 40 дни започва новият сезон. Трябва да намерим нови попълнения. Ръководството има доста работа", започна Вълка, който говореше директно от стадион "Георги Аспарухов".

"Щастлив съм, защото 13 години чакане и мъка за нашите фенове бяха прекалено много. Радвам се за треньорския екип, за футболистите, които надиграха хегемона на българския футбол Лудогорец на полуфинал, а след това надиграхме и ЦСКА на финала".

Относно тандема Сираков - Стоилов

"Не знам дали този тандем е златен, но е успешен. Когато работиш със сърце и душа за любимия си клуб - нещата се получават. Левскарите го виждат и затова в момента Левски има такава безрезервна подкрепа на всеки свой мач в София и в провинцията. Най-доброто ми решение бе да убедя Мъри да се върне на треньорския пост. От първата минута, когато се върнах на "Герена", знаех, че трябва да върна Мъри. И двамата знаехме, че сега е моментът да измъкнем Левски от бездънната бездна", разказа Наско Сираков и допълни:

"Аз не съм от хората, които се обръщат назад. За мен е важно днес и утре. Всичко си заслужаваше. Имаме млад и перспективен отбор и един фантастичен треньорски екип. Много неща в клуба стъпиха на по-здрава остова в последните 7-8 месеца. Сигурен съм, че ни предстои една още по-успешна година".

За взимането на акциите

"Това беше едно спонтанно решение, но в нито един момент не съм съжалявал, защото знаех каква е ситуацията в клуба. Това го приемам като мисията на живота ми. Дал съм много като състезател и ръководител на Левски, а Левски ми е дал всичко. Надявам се, че сме на прав път. Въпреки че сме далече от спасителния бряг, ние го виждаме, защото преди една година нямаше светлина в тунела".

"Без феновете всичко това нямаше да се случи. Клубът оцеля през тези 2 години изключително и само благодарение на своите привърженици. Поклон пред тях. Да си левскар може би е религия. Левскар се раждаш и левскар умираш. Няма друг клуб в България, който да придава религия на своите привърженици", завърши собственикът на "сините".

*Още новини около Левски четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички