Арда победи Ботев в края, съдия "поряза" сериозно "канарчетата" и ги запрати към Черно море


Арда победи Ботев в края, съдия "поряза" сериозно "канарчетата" и ги запрати към Черно море
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

1452 0

Арда победи с минималното 1:0 Ботев (Пловдив), като по този начин го измести от първото място в Първа лига - Група Б на изпадащите кръг преди края. "Канарчетата" могат да се чувстват ощетени, след като техен редовен гол не бе зачетен в 27-ата минута. Така се стигна до 81-ата, когато Радослав Василев се възползва от вратарска грешка и донесе ценния успех за символичните домакини.

Припомняме, че първото място в Първа лига - Група Б на изпадащите е толкова важно, защото вторият ще се изправи в полуфинален плейофен сблъсък за място в евротурнирните срещу Черно море - най-високо ранкираният отбор преди разделянето на елита на две групи.

За момента Арда е с 34 точки, а Ботев (Пловдив) - с 33. За отбора от кърджалии предстои последен двубои срещу Ботев (Враца), докато за "канарчетата" - сблъсък с Дунав (Русе). Именно тези два тима играха по-рано през деня, като врачани спечелиха с 3:1.

През първото полувреме в Пловдив двата отбора си размениха по един удар в напречната греда. Първо в 27-ата минута Шопов от Ботев я уцели, като след това топката се озова в Балтанов, който реализира, но попадението бе отменено заради засада. Впоследствие се видя, че такава нямаше и голът трябваше да бъде зачетен. В 34-ата минута съдийската грешка можеше да се окаже фатална за "канарчетата", но удар на Спас Делев от Арда също бе спрян от напречната греда.

През втората част отново Делев бе близо до гол за символичните домакини, но негов удар бе блокиран. Тодор Неделев пък бе близо до "дежурния" си красив гол, но негов удар от около 25-30 метра се озова в... напречната греда.

В крайна сметка до гол се стигна, като той бе в полза на отбора от Кърджали, който постепенно засили натиска си. Попадението падна в 81-ата минута и бе дело на Радослав Василев. Той се възползва от неубедителна проява на стража на "канарчетата" Янко Георгиев, който не реагира добре след центриране на Светослав Ковачев.

А какви са причините, поради които Ботев (Пловдив) загуби от ЦСКА в полуфинала за Купата на България?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички