Верея постигна историческа победа като гост в Първа лига


Верея постигна историческа победа като гост в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

760 0

Ботев (Пловдив) загуби домакинската си среща срещу Верея с 0:1 в двубой от 28-ия кръг на Първа професионална лига. Единственото попадение в срещата отблеяза Еуженио в 16'. Това е историческа първа победа като гост в елита при дебютното си участие в Първа лига.

Ботев имаше няколко добри възможности в началните минути на срещата, но Верея се оказа по-ефективният тим. В 16' Педро Еуженио откри за Верея за 1:0 след контраатака, в която Еуженио получи от Георги Андонов и преодоля Иван Чворович.

В 24' домакините имаха претенции за игра с ръка на Здравко Илиев, но сигнал от съдията не последва. Ботев бе по-активният отбор в нападение, но така и не успя да създаде по-опасно голово положение. 

Противно на показаното на терена, в края на полувремето отново гостите можеха да се поздравят с гол. Андонов получи от Педро Еуженио при контраатака за гостите, но останал сам срещу Чворович не успя да го преодолее и удари в гредата. 

През втората част почти изцяло атакуваха домакините в търсене на изравнително попадение. Тодор Неделев имаше няколко добри възможности. В 60'

Неделев пое топката от половината на пловдивчане, премина от дясно в лявата част и след няколко двойни подавания с Бризола се озова на стрелкова позиция и опита диагонален силен шут, който обаче мина покрай вратата на гостите.

В 71' след добро взаимодействие между Косоко и Неделев, последният се озова на 3 метра пред вратата и опита да мушне топката в ъгъла на Аргилашки, който обаче бе доста малък и бързо го затвори. Минути преди края и опасен удар на Косоко излезе в аут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички