Великолепен гол вдъхнови Ботев за обрат срещу Верея


Великолепен гол вдъхнови Ботев за обрат срещу Верея
Снимка: ОФициален сайт на Ботев Пловдив

1335 0

Ботев (Пловдив) направи обрат срещу Верея в последния двубой от 25-ия кръг на Първа лига и навръх своя 106-и рожден ден. "Канарчетата" изоставаха с 2:0, но съумяха да се върнат в мача и да победят с 4:2 на "Трейс Арена".

Двубоят бе много интересен с доста положения, а до 18' домакините съумяха да поведат с два гола на дебютанта Венцислав Христов. Постепенно пловдивчани започнаха да владеят повече топката, а в 37' Жоао Пауло отбеляза невероятен гол, който вдъхнови съотборниците му. Бившият играч на Лудогорец се разписа във вратата на Пламен Колев с удар от над 40 метра.

През второто полувреме отборът на Николай Киров показа много по-добра игра и още в 48' Пауло асистира на Кампос за 2:2. В 72' Тодор Неделев  стреля от пряк свободен удар, националът не сбърка и вкара своя осми гол от началото на сезона в елита. В 84' Лазар Марин направи страхотен пробив и центрира, оставяйки лесната задача на Стивън Петков да отбележи за 4:2. След този успех Ботев остава на пето място в класирането с 39 точки, докато Верея заема шеста позиция с актив от 35 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички