Ще се повдигне ли Левски след нокдауна или ще падне в нокаут в Коматево?


Ще се повдигне ли Левски след нокдауна или ще падне в нокаут в Коматево?
Снимка: Официален сайт на Левски

1247 0

Ботев (Пловдив) и Левски откриват днес втория кръг от първата плейофна шестица. Навръх Разпети петък "жълто-черните" и столичани ще мерят сили от 14:30 часа в Коматево. В момента те изглеждат като сериозно разклатени боксьори, които ще направят опит да вдигнат гарда си.

Пловдивчани допуснаха тежко поражение в предишния кръг - паднаха с 1:4 от ЦСКА на "Армията". По амбициите на Левски също бе нанесен звучен шамар - Берое си тръгна с трите точки от „Герена" след победа с 2:1. Така в последните три мача възпитаниците на Делио Роси не познават вкуса на успеха - преди това направиха 1:1 с Етър и загубиха с 0:1 от ЦСКА.

Днешният сблъсък ще бъде пречупен и през призмата на задаващите се първи полуфинали за Купата на България. Във вторник, 10 април, "канарчетата" посрещат Славия, а ден по-късно "сините" излизат в поредното пролетно дерби с ЦСКА.

И докато Ботев може да прави някакви сметки днес, то Левски няма как да си позволи такива, защото след негативната поредица може да изпусне третото място - само на 2 точки е пред Берое и дори и при равенство може да отстъпи позицията си (Берое играе с Верея).

Треньорът на "жълто-черните" Николай Киров заяви, че тимът му няма нужда от мотивация, защото Левски е голям дразнител.

"Очакванията ми са за труден двубой, независимо че противникът също е в тежка ситуация. Винаги съм казвал, че Левски е един от отборите, които са най-големите дразнители за нашия състав в исторически план. Надявам се сега да се получи добър двубой, но вече късметът да е на наша страна", каза треньорът пред БНР.

Киров взе всичките си играчи на лагер, като днес ще определи групата за мача. Колегата му Делио Роси пък ясно показа, че е недоволен от бразилеца Ривалдинъо. Синът на легендата Ривалдо разочарова на "Герена". Той не направи нищо при включването си в игра срещу Берое (1:2) и въобще няма да пътува до Пловдив.

Аут за сблъсъка с "канарчетата" е и португалският халф Филипе Нашименто, който е с контузия в глезена.

През есента Левски поведе на Ботев в Пловдив, но след това допусна обрат. Сега "сините" не бива да допускат такъв сценарий. При негативен резултат те ще влязат в още по-голяма дупка, а следващите им три срещи са срещу ЦСКА и Лудогорец. До момента през сезона столичани не са били тим от Топ 4. На ход са Делио Роси и компания, които ще имат труден тест още днес.

Автор: "Тема Спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички