Два гола от съблекалнята стигнаха на Берое да си тръгне с три точки от Герена


Два гола от съблекалнята стигнаха на Берое да си тръгне с три точки от Герена
Снимка: Оф. сайт на Левски

6586 0

Отборът на Берое постигна ценна победа в битката за третото място с Левски, като тимът от Стара Загора победи именно "сините" на "Георги Аспарухов" с 1:2. Това е първа победа за "зелените" на този стадион от 2014 година.

С тази загуба Левски записа втора поредна загуба в Първа лига, а след тази среща Берое вече е на две точки зад столичния тим. "Сините" са с 50 точки, а "заралии" с 48. През първото полувреме гостите откриха в 3', а в края на частта Роман Прохазка изпусна дузпа. 4' след подновяването на играта играчите на Александър Томаш стигнаха до второ попадение, а Серджио Буш отбеляза почетното за домакините.

Срещата започна страхотно за гостите от Берое, които откриха още в 3'. Педро Еуженио бе изведен от ляво и видя, че Божидар Митрев не е на мястото си и с елегантен прехвърлящ удар изведе тима си напред - 1:0.

Добрата игра на "заралии" продължи и в 11' гредата помогна на столичния тим. Прохазка извърши нарушение от дясно на защитата, а Еуженио завъртя добре топката при изпълнението, но кълбото срещна напречната греда.

Първото чисто голово положение за Левски бе в 18', когато Паулиньо направи добър пробив от ляво и опита изстрел от разстояние, но топката отиде право в ръцете на Душан Перниш.

След 25' играчите на Делио Роси подложиха вратата на Перниш на разстрел. "Сините" изпълниха три последователни корнера, но до точно изпълнение не се стигна. Атаките на Левски продължиха и след 30', като Левски отново стигна до поредица от ъглови удари и положения пред вратата на Берое, но отново без точен удар.

2' преди края на първата част Костов се измъкна добре в наказателното поле и бе фаулиран от Матеус Леони, като последва сигнал за дузпа. Роман Прохазка застана зад топката, но Перниш улови ъгъла и опази вратата си суха. Това е трета пропусната дузпа за Левски през сезона, като Жорди Гомес изпусна такава срещу Витоша Бистрица, а Нашименто се провали в последния домакински мач - срещу Етър.

По време на почивката Делио Роси направи една смяна, като Станислав Костов отстъпи мястото си на Филипе Нашименто. Александър Томаш пък заложи за втората част на Сержио Негруц за сметка на Карлос Охене.

След страхотния старт на първата част, играчите на Берое повториха упражнението и през второто полувреме. След статично положение Хаджиев се включи от втора позиция и с глава удвои аванса на своя тим.

Появилият се като резерва 18-годишен талант на Левски Станислав Иванов направи страхотен пробив от ляво и намери Серджиу Буш, който намали за 1:2.

Преди мача

Само преди месец двата тима отново играха един срещу друг на "Герена", но тогава не успяха да си отбележат гол. През есента срещата в Стара Загора също завърши 0:0. Старозагорци нямат гол на "Герена" в последните си четири гостувания на този стадион. Балансът е в полза на столичани – 53 победи, 21 равенства и 29 загуби, при голова разлика 177:100.

Звездата на Левски Габриел Обертан отпадна от групата за днешния мач с Берое, французинът е с контузия, от която не успя да се възстанови за мача. Той вече тренира, но от „Герена" решиха да не рискуват травмата му да се усложни. От групата на „сините" отпадна и друг контузен футболист - Аймен Белаид. Антонио Вутов е наказан.

Състави:

Левски: Божидар Митрев; Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Афонсо Фигейредо; Роман Прохазка, Кали Тиам, Жорди Гомес, Паулиньо; Сержиу Буш, Станислав Костов

Берое: Душан Перниш; Милен Желев, Камен Хаджиев, Иван Иванов, Матеус Леони; Мартин Райнов, Карлос Охене; Рубен Бригадо, Борислав Цонев, Педро Еуженио; Мартин Камбуров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички