Ботев взе "малкото" дерби на Тракия


Ботев взе "малкото" дерби на Тракия
Снимка: БГНЕС

616 0

Отборът на Ботев Пловдив записа трудна победа с 2:1 при домакинството си на Верея в среща от 17-ия кръг на Първа лига. По този начин пловдивчани сложиха край на негативната си серия от шест мача без победа в първенството. Интересното е, че Верея пък инкасира първо поражение в последните си шест мача в елита.

Иначе, освен че се игра при закрити врата на стадиона в Коматево, днешната среща ще се запомни и с двете изключително спорни дузпи, отсъдени от главния арбитър Георги Димитров.

Първо в 19-ата минута Димитров показа бялата точка за несъществуващо нарушение на Илиас Хасани срещу Жоао Пауло. Зад топката застана капитанът на „канарчетата” Тодор Неделев, който с прецизен удар матира Иван Караджов за 0:1. В 75-ата минута домакините удвоиха преднината си, след като Неделев изведе Пауло очи в очи със стража на старозагорци и от чиста позиция бразилецът не пропусна да реализира.

Само две минути по-късно обаче Момчил Цветанов върна надеждите на гостите, след като на празна врата вкара за 2:1. В 82-ата минута Верея можеше дори да стигне до равенството, след като реферът отсъди нова спорна дузпа, този път за нарушение на Крум Стоянов срещу Момчил Цветанов. Изстрелът на Георги Андонов обаче срещна напречната греда и така резултатът остана непроменен за радост на пловдивчани, които взеха трите точки.

След днешния успех Ботев заема осмата позиция с 21 точки, докато Верея е седми с точка повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички