Ботев излъга Верея с късен гол от дузпа в скучен полуфинал


Ботев излъга Верея с късен гол от дузпа в скучен полуфинал
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1523 0

Ботев (Пловдив) победи Верея в първия полуфинален мач между двата тима с 1:0. Единственото попадение отбеляза Тодор Неделв в 94' от дузпа.

Двата отбора играха предпазливо, заради което и се получи доста скучен маче. Опасните положения също липсваха, като двата отбора по-скоро очакваха някой да сгреши.

В 11' бе първото и единствено по-опасно положение и то пред вратата на гостите, Еуженио центрира от корнер, Георги Андонов стреля, но Георги Георгиев внимаваше и спаси. В 22' Балтанов изведе Виана при хубава контраатака за Ботев, но той стреля встрани от вратата.

Втората част не се разви по по-различен начин. В 62' Верея имаше добър шанс, но от фаул Еуженио стреля в аут.  4 минути по-късно съдията вбеси феновете и щаба на пловдивчани заради това, че показа жълт картон на Виана за симулация. Повторенията обаче категорично показват, че Керкар фаулира "канарчето". 

Привържениците на Ботев останаха бесни от решението и счупиха част от огражданията в сектора им. В крайна сметка сами си поставиха обратно оградата и не се стигна до по-сериозни ексцесии. 

Точно, каогато просто не се виждаше как някой от двата отбора може да отбележи гол, в самия край на срещата Владимир Зафиров задържа Омар Косоко в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Тодор Неделев я реализира и даде ценна преднина преди втория полуфинал.

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички