Ботев и Славия оставиха интрига за реванша след зрелище на "Коматево"


Ботев и Славия оставиха интрига за реванша след зрелище на "Коматево"
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пд)

4147 0

Настоящият носител на Купата на България - Ботев (Пловдив) победи Славия с 2:1 в първи мач от полуфиналите в турнира. И трите попадения паднаха през първата част, като Ботев дръпна с 2:0 след голове на Жоао Пауло и Ндонгала, а в 31' Иван Минчев отбеляза важен гол за гостите. 

Двата отбора направиха много силно първо полувреме с много положения и пред двете врати. До 30' пловдивчани изцяло господстваха на терена, но след това малко отстъпиха от инициативата. Домакините започнаха активно срещата, като до 5' имаха две опасни положения, но стражът на Славия блесна със спасяване. Още в 1' Жоао Пауло излезе сам срещу него, но Стергиакис с една ръка успя да спре топката. В 5' Пауло подаде към Ндонгала, но отново вратарят на гостите спаси, този път с крак.

В 18' "канарчетата" откриха резултата след груба грешка в защитата на Славия. Стефан Велков върна топката към вратаря, но не достатъчно силно и Жоао Пауло се въползва от това и отбеляза за 1:0. 5 минути по-късно Ботев нанесе и втори удар след великолепна атака. Ндонгала получи топката от Неделев и с гръб към вратата, я чукна технично обратно на пътя на родния национал. Неделев центрира отново към Ндонгала, който с глава стреля в горния ляв ъгъл.

В 31'  гостите успяха да намалят резултата чрез Иван Минчев, който преодоля Лъчо Балтанов, след което не остави шанс на Чворович с шут от 20-ина метра.

Първата опасна ситуация през втората част бе за домакините. Неделев копна топката за Жоао Пауло в наказателното поле, а нападателят отигра от въздуха, за да прехвърли Стергиакис. Точно от голлинията обаче Стефан Велков изкупи вината си за първия гол и спаси вратата от сигурно ново попълнение.

В сравнение с първата част определено липсват положения и играта бе много по-накъсана. В 83' влезелият като резера Стивън Петков отново можеше да се превърне в герой, но попадението, което отбеляза бе правилно отменено заради засада. Това нажежи феновете и играта бе прекъсната за няколко минутки, след като фен нахлу на терена, а след това се наложи от охраната да успокояват феновете, за да може играта да продължи. В самия край на срещата Ивайло Димитров направи хубав пробив и подаде към Галин Иванов, но изстрелът по земя мина много близо до вратата.

ПРЕДИ МАЧА

“Канарчетата” са амбицирани да защитят трофея, но ще се изправят срещу непредвидим съперник, който също има своите козове. Любопитното е, че днешният мач ще се състои в деня, в който Славия навършва 105 години.До момента Ботев не срещна по пътя си нито един елитен отбор, а Славия се справи с Локомотив (Пловдив) и Етър.

Славия ще е без някои важни фигури. Момчил Цветанов, Сашо Александров, Владислав Узунов, Емил Мартинов и Милчо Ангелов са с травми, но поне ветеранът Георги Петков е на линия и ще бъде резерва на младока Антонис Стергиакис.

Треньорът на Ботев Николай Киров е доволен, че капитанът Лъчезар Балтанов е възстановен и ще може да започне като титуляр. Въпреки че вкара единствения гол срещу Левски, Стивън Петков отново ще е резерва.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички