Ботев Пловдив разгроми Монтана със 7:1 на Коматево


Ботев Пловдив разгроми Монтана със 7:1 на Коматево
Снимка: Официален сайт на Ботев

1275 0

Ботев (Пловдив)  разгроми Монтана със 7:1 в първи двубой от Група “А” на втората осмица в Първа професионална лига. Попаденията през първата част отбелязаха Крум Стоянов (5')  и Лъчезар Балтанов в 26'. През второто полувреме се разрази истинско голово шоу. Вутов (58', 83') и Неделев (73', 86') отбелязаха по два гола, 15-годишният Кристиан Добрев също се разписа, а почетното попадение за Монтана отбеляза Саер Сене.

Още в 3' имаше добра възможност за домакините. Косоко пое топката и тръгна сам към вратата, но настъпи топката и пропусна възможността. Две минути по-късно обаче Ботев откри резултата. Крум Стоянов нахлу в пеналта на Монтана и отблизо, макар от малък ъгъл, прати топката във вратата на гостите.

Пловдивчани продължиха да са по-активният отбор и в 26' удвоиха преднината си. Крум Стоянов проби отляво и подаде към Лъчезар Балтанов, който засече в мрежата на Монтана.

В 35' Омар Косоко излезе сам срещу Корин Бруукс, но стражът спечели единоборството и отрази удара.

В 53' Саер Сене прати топката във вратата на Ботев, но е бил зад последния в отбраната и голът не бе зачетен заради засада.

5 минути след това домакините не сгрешиха. Омар Косоко не успя да преодолее Корин Бруукс, но Антонио Вутов посрещна отскочилата топка и вкара за 3:0. Все пак в 69' Монтана успя да реализира едно попадение чрез Сергей Георгиев, но това бе крайно недостатъчно.

От 74' до края на срещата Ботев отбеляза още 4 гола, за да запише пълен разгром над Монтана. Първо Тодор Неделев отбеляза за 4:1, а в 79' 15-годишния Кристиан Добрев се разписа точно след влизането си в игра. В 83' Антонио Вутов се разписа за втори път, този път с диагонален удар. 4 минути преди края на срещата Неделев оформи крайното 7:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички