Босът на Ботев Пловдив пусна обръщение към феновете

Собственикът на Ботев Пловдив Георги Самуилов излезе със специално обръщение към привържениците на отбора, след като стана ясно, че освобождава целия треньорски щаб на тима.

Ето обръщението без редакторска намеса:

Ботев (Пловдив) уволни Николай Киров

Николай Киров вече не е треньор на Ботев (Пловдив). Специалистът е уволнен от клуба. Това съобщи собственикът на "жълто-черните" Георги Самуилов,...

Уважаеми ботевисти,

След подробен и внимателен анализ на процесите в клуба през последните години, както и в частност на показаното от представителния отбор в отминалия спортно - състезателен сезон, стигнах до убеждението, че е време Ботев да поеме смело по дългосрочен и последователен път на своето развитие.

Най-важната част от него, разбира се, е завършването на ст. "Христо Ботев", липсата на който е голямата язва за нашия клуб. Съмнение в това няма и никога не е имало, а значението му за всички ботевисти пролича най-ясно във финала за Купата на България, когато цялата футболна общественост се убеди в жизненоважната необходимост от това огромната "жълто-черна" публика да се върне в своя дом.

В тази връзка мога смело да заявя, че след извървян до момента дълъг и трънлив път, най-сетне реконструкцията на ст. "Христо Ботев" ще бъде подновена. Това ще се случи до 1 септември, когато ще започне реалната строителна дейност.

Не можем да си позволим обаче стадионът да отнеме цялото ни внимание и то ще бъде фокусирано също така върху изграждането на боеспособен млад отбор. Убеден съм, че най-голямата радост за всеки ботевист е да гледа на терена състав от свои момчета, който играе красив футбол на модерен стадион. Това е и моето желание.

Анализът на процесите в представителния отбор, в това число трансфери, постигнати резултати и спортно - техническо развитие, ме убеди в необходимостта от промяна и вдъхване на нов живот в отбора. В тази връзка Ботев се разделя със старши - треньора Николай Киров и неговия екип и от новия сезон отборът ще има нов треньор. Използвам възможността да благодаря от лично мое име и от името на целия клуб на Николай Киров и специалистите от неговия щаб за работата им в последните 3 сезона. Те оставиха забележителна диря в клубната история, за което ги поздравявам.

Намираме се в процес на напреднали разговори за избирането на нов треньор. Очакваме в близките дни те да бъдат финализирани и да обявим името на човека, който ще поеме поста. Тук е мястото да подчертая, че основната задача пред него ще бъде постепенното изграждане на солиден отбор, съставен основно от собствени юноши и млади български футболисти. Ботев притежава гръбнак от доказани играчи на отлична футболна възраст, като към тях постепенно и смело трябва да бъдат добавени и най-талантливите момчета от школата на клуба.

Време е децата от работещата вече шеста година в прекрасни условия академия да получат своя шанс за изява, а от тях очакваме да покажат, че заслужават тази възможност и да се възползват от нея. Вярвам, че това е правилният път, по който Ботев смело и търпеливо трябва да върви и се надявам, че скоро всички ще заедно ще берем плодовете от това. 

А как ще се казва новият стадиона на отбора и кога започва строежът - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!