Вуцов: Преди имахме футболист в Барса, а сега се радваме на резерви в Спортинг


Вуцов: Преди имахме футболист в Барса, а сега се радваме на резерви в Спортинг
Снимка: БГНЕС

1551 1

"В един разговор Димитър Димитров-Херо каза, че българският треньор е по-добре подготвен отпреди 20 години. Това е така, но фактите са обратни - резултати няма. Наши играчи преди години играха в Барса, в Юнайтед, а сега като пратим някоя резерва в Спортинг се радваме така, все едно сме го пратили на Луната", заяви Велислав Вуцов по време на пресконференцията на Инициативния комитет за създаване на Асоциация на треньорите в България.

Вуцов вероятно визира Симеон Славчев, който до скоро бе играч на Спортинг Лисабон, но така и не успя да се наложи в състава на "лъвовете", а в крайна сметка премина в английския Болтън.

Вуцов изрази своето разочарование от отношението към треньорите у нас.

"Ако някой от нас каже една дума, утре БФС ще го глоби. Ако някой ръководител реши, може да даде две страници интервю и да каже каквото си иска. Решили сме да има едно ядро от доайени, начело с Вальо Михов. В него ще влязат Димитър Пенев, Наско Сираков, Иван Вуцов. Идеята е да си кажем всичко и да следваме посоките. Трябва наши кадри да отидат до развитите страни и да се учат от тях. Една Хърватска е постигнала страхотни резултати по този път, а с какво е повече от нас? Същото е с Гърция. Една от най-важните точки, която ще разгледаме е, че искаме да направим голяма организация за младите треньори, които искат да се развиват. Колкото и да се образовани нашите треньори, по-добре да гледат какво се случва в ЦСКА и Левски, отколкото в Манчестър Юнайтед. Всички водещи треньори трябва да отворят вратите си за по-неопитните. Аз лично пожелавам успех на нашата организация", заяви Вили Вуцов.

"Тони Велков от Марек е освободен, защото бил на изпитателен срок. Той да не е ученик, че ще го изпитваш? За това се събираме и за това организираме всичко това. За да стигнем до това ниво, сме виновни ние. Седим си по кафенетата и си мърморим, но никой не ни чува. Г-н Кралев ще участва в учреждаването на асоциацията, но не искаме помощ от държавата. Идеята ни е да се сложат правила", сподели още Вуцов. Той посочи Локомотив (Пловдив) като клуб, в който не се работи по правилата.

"Локомотив Пловдив да не ми се обиждат, ама 13 мача са без лицензиран треньор. Някой им е дал някакво разрешение за този треньор дето им е сега. Няма правила!", отсече той.

"Не искаме да учим президентите как да си управляват клубовете. Навсякъде на световно ниво има две структури - президент и треньор. При нас не е така. Идеята ни е да се обединим и без конфронтации да решим проблемите. Имаме представа как работят асоциациите в другите страни. Борба с БФС или Изпълкома няма да има. Искаме само да бъдем чути. Ако всичко в българския футбол беше наред, то ние нямаше да се създаваме. Всичко ще е на доброволни начала, ще има членски внос", обясни Вили Вуцов. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички