Асоциацията на треньорите у нас: Ще сложим край на прехвърлянето на лицензи


Асоциацията на треньорите у нас: Ще сложим край на прехвърлянето на лицензи
Снимка: БГНЕС

1548 0

Освен че ще брани интересите на треньорите у нас и ще подпомага квалификацията им, Асоциацията на треньорите в България ще сложи край на "уродливи ситуации", при които треньори си прехвърлят лицензите. Това обяви членът на Инициативния комитет Стефан Грозданов на пресконференция днес.

На нея стана ясно, че организацията ще бъде учредена на 23 февруари от 13.00 часа в НСА. Инициативният й комитет се състои от Стефан Грозданов, Георги Василев, Велислав Вуцов, Красимир Керезов – адвокат и юридически консултант на асоциацията, Станимир Стоилов и Стойчо Младенов, Тони Велков и още няколко треньори, заети с организационната дейност.

"Идеята се създаде още преди Нова година при обновяването на лицензите на всички треньори.Комитетът извърши доста тежка работа по създаването на асоциацията. Успяхме да разделим България на няколко области. Във всяка сложихме по един човек, който да запознае всички колеги с устава на организацията, да може да ги прикрепи към идеи ни. За първи път ми се струва, че това нещо ще се случи в България. А трябва да стане, защото единствените хора в процеса на футбола у нас са треньорите. Имат футболистите, имат съдиите, сега научаваме, че и мениджърите. Единствените без организация останахме ние", коментира Грозданов.

"Крайно време е и е наложително футболните треньори да имат организация. Тя ще бъде свързана с всички подобни европейки организации, ще бъде регистрирана в УЕФА. Поканили сме заместник-председателя на италианската организация, вицепрезидент на организацията в УЕФА, ще почерпим най-добрия юридически казус, не само да защитаваме нашите треньори. Да можем да им помагаме в квалификацията, да се грижим и във футболния съюз да имаме хора, които да дават идеи, препоръки как и по-добре първенството да се движи, как по-добре да се лицензират клубовете и треньорите", каза още специалистът.

"Ще защитаваме такива уродливи ситуации при които един колега да предоставя лиценза на друг колега, който няма лиценз, а той води заниманията на отбора, ръководи отбора и в мача. Смятаме, че това явление трябва да се премахне", категоричен бе Грозданов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички