Стойчо Младенов: У нас треньорът е мачкан и унижаван, а е много способен


Стойчо Младенов: У нас треньорът е мачкан и унижаван, а е много способен
Снимка: БГНЕС

1637 0

Като голям радетел за правата на треньорите в България се прояви наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов, който държи своя тим на върха в "А" група. Това се случи на пресконференция на част от инициативния комитет за създаване на Асоциация на треньорите в България. На нея присъстваха освен Младенов още Стефан Грозданов, Велислав Вуцов и Георги Василев.

Стойчо Младенов очерта положението на треньора в България като изключително нерадостно и изяви надежда това да се промени със създаването на асоциацията.

"Българският треньор е унижаван непрекъснато. Зависи от една победа или загуба. Няма условия да работи и да се развива. Подмятан е като носна кърпа по всяко време. Пренебрежение, неуважение към нас. Когато преминем границата в съседната страна, дори и по-далече, отношението към треньора е на много високо ниво. На най-високото ниво, защото той носи цялата отговорност за добро и зло. Собствениците му се доверяват на 100%. От него зависи организацията около всичко в отбора. И е защитен", посочи Младенов.

"Когато рискува своето име, своето CV и отива в даден отбор, но не бъде оценен, нормално е във футбола да има негативни резултати понякога да има неща, независими от качеството на треньора, а от това на играчите, тогава има си договор, в който треньорът е защитен, но тук не е така. Работи за никакви пари, на втория мач го гонят и така унищожаваме опитните и младите< допълни специалистът и посочи за пример Мартин Кушев.

Младенов обяви, че очакват отпор от президентите на клубовете, но са амбицирани да доведат нещата докрай.

"Тук не ни ценят, тук не ни уважават, на Запад ни уважават много повече. Тук сме мачкани, във всяко едно нещо сме ощетявани. Ядро хора се ангажирахме и да изведем нещата докрай и с подкрепата на БФС в лицето на Наско, Боби, Лечков – те я разбират материята. Знаем, че ще има отпор от отсрещната страна. Някои от президентите в БФС не са съгласни, но нали искаме да се изравним с Европа, но нека да е във всяко едно отношение", коментира той.

Според наставника на ЦСКА българските треньори са много способни и се справят добре в условия, в които "качествените треньори" трудно биха постигнали успех.

"Българският треньор трябва да има гръб, трябва да има увереност, а не да трепери. Трябва да има самочувствие и увереност, защото е много способен. Няма кой от Запад да дойде и да се справи в тая дивотия и тая мизерия. Как се прави селекция без пари? Как се работи с футболисти, на които не се плаща по 2-3 месеца? Как се мотивират тези момчета? Ха да го видим тогава много качествения треньор…", каза още Младенов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички