Враца стяга стадион, на който ще завижда "А" група


Враца стяга стадион, на който ще завижда "А" група
Снимка: Иван Йочев

2046 0

Враца получи подаръка си за Коледа още през октомври - първата част от средствата за ремонта на стадион "Христо Ботев", които дойдоха от спортното министерство в лицето на новия спортен министър Красен Кралев, пише "Стандарт".

Промените стартираха през лятото, след като спечели голям проект за реновиране на съоръжението по инвестиционната програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". 5 милиона лева по предварителни разчети. Наложи се дори футболният "Ботев" да напусне дома си заради строителните дейности. Нещата трябваше да приключат бързо, но не се получи покрай смяната на правителствата. А пари трябваха - много и спешно, защото врачани бяха решили да действат със замах. Нов терен с модерна поливна система. Обновяване на централната сграда, която бе лъскана за последно в началото на века заради младежките национали, реконструкция на част от трибуните и изграждане на нови стълбища в секторите Б и Г. Но опасността, че това няма да се случи, ставаше все по-реална преди няколко месеца. Врачани гледаха тъжно съоръжението, на което някога е нямало къде да пуснеш и карфица по времето на легендарните Илия Драгомиров, Евлоги Йорданов, братя Каменови, Цветан Йончев, Илия Войнов, Цветан Данов, Илия Вълов.

Сега обаче ситуацията е друга. Навсякъде сноват строители. Отекват звук от чукове и различни машини. Работници тичат за нови плочки. Времето също засега е благосклонно към врачани.

"До началото на следващото първенство ще ни завижда и "А" група", казват хората от "Ботев".

Те са уверени, че ще имат един от най-модерните стадиони у нас. Така е, след като чаканите средства потекоха благодарение на министър Кралев. Макар и едва стъпил в длъжност, той даде ръка на общината, за може тя да осъществи мечтата на спортните запалянковци. Следващата е ясна - бой до дупка на съперниците. Но това вече зависи от играчите, които няма да имат право да се излагат на такъв стадион.

"Теренът ще бъде уникален. Той най-после ще има поливна система. Освен това повече няма да може да излети и един чим", уверяват във Враца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички