ВИДЕО: Пирин Благоевград стартира подготовка, Занев отправи призив за спонсори


ВИДЕО: Пирин Благоевград стартира подготовка, Занев отправи призив за спонсори
Снимка: Velizar Eremiev / LAP.bg

1922 0

Пирин Благоевград стартира подготовка за сезон 2023/24 с 27 футболисти. Засега няма нови попълнения, като тренировките ще се водят от Радослав Митревски и Мирослав Митев.

Подготовката на „орлетата“ ще протече изцяло при домашни условия. Предвидени са пет контролни срещи, като първата от тях е на 25 юни срещу Левски в София. "Орлетата" ще срещнат още Беласица Петрич, Арда Кърджали и и новаците в професионалния футбол от Марек (Дупница).

Припомняме, че благоевградчани се разделиха с досегашния си треньор Христо Янев и ще разчитат на един от най-верните си футболисти Радослав Митревски.

"Първо искам да пожелая успех на отбора през новия сезон и на момчетата персонално. Надявам се да направим един боеспособен отбор, който да радва града и нашите фенове. Новото е, че имаме доста момчета от школата, местни кадри. Те ще получат шанс и сега е най-подходящият момент да се покажат, докажат, да се утвърдят в състава. Знаете през времето назад Пирин винаги е давал път на своите кадри, но своите момчета от школата. Така че няма да бягаме от тази идея. Но всички зависи от самите деца.

Хубавото в сегашната ситуация е, че трансферният прозорец е по-дълъг. Имаме около два месеца да направим един боеспособен отбор. Лошото е, че ще се изгражда отбора в движение. Но спрямо ситуацията, в която се намираме, ще направим всичко по силите си да имаме през този нов сезон един добър отбор. Но важното е децата да се представят добре. Мисля, че имаме достатъчно деца от школата. Всяко едно момче е в полезрението на треньора ни. Още повече, че в момента треньорският ни тандем има сериозен опит в школата и ги познават", заяви спортният директор Петър Занев.

"Всеки един спонсор, който иска да протегне ръка и да помага, е добре дошъл. Надявам се с едни добри игри, с едно добро представяне на момчетата да направим интересен състав и да сме интересни. Както и силно се надявам да пълним и трибуните. Защото всеки един спонсор и инвеститор също се интересува от посещаемостта на мачове. За да рекламира своята фирма, той трябва да има пред кой да я рекламира. Всичко е взаимосвързано, така че се надявам лека-полека ситуацията да се промени и да се усмихваме. Да имаме един добър отбор. Предвид кратката подготовка, която се налага да направим, преценихме, че няма смисъл от лагер. Имаме отлична база тук, в Благоевград. На домашни условия ще се готвим. Имаме добри тренировъчни терени, официалният терен можем да използваме, така че имаме прекрасни условия", каза още бившият национал на България.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Появи се неочакван претендент от Първа лига за подписа на двама нежелани в ЦСКА

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички