ВИДЕО: БФС откри нов футболен миникомплекс за близо половин милион


ВИДЕО: БФС откри нов футболен миникомплекс за близо половин милион
Снимка: Български футболен съюз

881 0

Българският футболен съюз осъществи изграждането на поредното ново съоръжение по свой проект. Със специална церемония беше открит футболен миникомплекс във Видин.

Стойността на придобивката надхвърля 400 000 лв. Тя ще бъде използвана от местните клубове, както и за провеждане на турнири на съюза и такива по минифутбол. 

Ето какво написаха от БФС на своя уебсайт:

"На официална церемония днес бе открит модерният футболен миникомплекс в град Видин, изграден с инвестиция на Българския футболен съюз от над 400 хиляди лева. Съоръжението, разположено в градския колодрум, се състои от терен с изкуствена настилка с размери 70х50 метра, разделен на две по-малки игрища с размери 40х20 метра, и ще се използва както от местните клубове, така и в мачове от областното първенство по Футбол 7 и Футбол 9, в училищните първенства и програмите за масов футбол на БФС.

Освен в модерните терени, чрез спечелени международни програми за инфраструктурно развитие, Българският футболен съюз инвестира в изграждането на две трибуни, осветление, както и съблекални и общи помещения.

На днешната церемония присъстваха президентът на Аматьорската футболна лига и член на Изпълнителния комитет на БФС Румян Вълков, техническият директор на централата Георги Иванов, председателят на ЗС-Велико Търново Бончо Генчев, както и кметът на Видин Цветан Ценков. Всички те останаха впечатлени от крайния резултат и подчертаха, че Българският футболен съюз ще продължава последователната си политика в инвестиция в спортната инфраструктура, залегнала като една от основните цели в четиригодишната стратегия за развитие на футбола.

Само преди две седмици бе направена първа копка на модерен терен в град Пещера, а преди месец президентът на БФС Борислав Михайлов лично откри нов терен в Равно поле. От 2018-а насам Българският футболен съюз реализира 12 футболни миникомплекса и 6 пълноразмерни терена на територията на цялата страна, а още 7 пълноразмерни игрища са в процес на изграждане и предстои да бъдат въведени в експлоатация".

И докато от централата са заети с официализирането на своите проекти, от Дисциплинарната комисия към БФС не забавиха наказанията си за изминалия кръг от Първа лига.

Ето какви глоби получиха родните елитни клубове

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички