Венци Стефанов: Първенството трябва да се доиграе, може да започнем още през май


Венци Стефанов: Първенството трябва да се доиграе, може да започнем още през май
Снимка: Facebook

2181 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов, който е член на Изпълкома на БФС, сподели своето мнение относно продължаването на българския шампионат. Първа и Втора лига са временно спрени заради пандемията от коронавирус, а утре в БФС трябва да се разисква как ще се процедира с края на сезона.

Според Стефанов, първенството трябва да се доиграе в заложения в наредбата формат, а не да се отменят плейофите и да се увеличава броят на отборите в професионалните дивизии. 

"Първо, ако не се доиграе първенството както е предвидено, всички ще понесем финансови загуби, и то големи. Второ, има достатъчно време за плейофите. Казал съм си мнението в Изпълкома, че можем да рестартираме сезона още в началото на месец май, дори първите кръгове да се изиграят без публика. Няма да е приятно на празни трибуни, но не бива да се разтакаваме във времето", коментира Стефанов, цитиран от "България днес".

"За Купата не виждам проблем, има да се изиграят полуфинали и финал. Полуфиналите можем да ги направим в по един мач на неутрален терен, ако пък толкова се сгъсти програмата и по-кекавите се изморят, след като цял месец са почивали", допълни той. А кога се планира най-рано да се поднови първенството у нас вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички