Венцеслав Стефанов заговори за купуване на гласове и отсече: БФС не е дойна крава и не е Майка Тереза


Венцеслав Стефанов заговори за купуване на гласове и отсече: БФС не е дойна крава и не е Майка Тереза
Снимка: Lap.bg

2790 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред журналисти след Изпълкома и последните събития около Българския футболен съюз. По-рано днес Софийски градски съд насрочи Извънреден конгрес на Централата на 12 октомври тази година, но по-късно БФС контрира и заяви, че ще проведе редовен такъв на 18 март 2022 г.:

"Адвокатите ще решат каквото трябва. Знам, че искаха на 21-ви, сега някои насрочват на 12-и, дано да не е за 9-и септември, че е утре. Има си устав и ред и не съм длъжен да обясня как съм гласувал, вътре има записано", каза Стефанов в стой стил.

"Има неграмотни хора, които не знаят. Някой бил недоволен, че футболният съюз не му платил залата за мини футбол, другият бил недоволен, че еди-какво-си. Футболният съюз не е дойна крава и не е Майка Тереза. Тук трябва държавата да помогне. Те говорят за някакви европроекти и други грамотни неща. Ако някой грамотен човек се разрови и погледне, ще види, че не е така, а това е един балон, който се надува. Отива се при хората и им се казва, че има много пари от Европа, но те не се използват. Хората си мислят, че има реки от благоденствие пък някой ни ги взима", добави той.

Венци Стефанов открито заговори и за купуване на гласове от страна на екипа на Димитър Бербатов:

"Колкото искат, толкова конгреса да има. Нека хората сами преценят кое е истина и кое не. Аз съм обгорял, много конгреси са минали, един повече или по-малко, няма значение. В България всеки казва неща, хвърля нещо в публичното пространство и после една лъжа става истина. Но ние също знаем. Има хора, които са давали по 1000 лева за гласове, има хора, които са се писали от два отбора, без да имат право. Аз само пред жена си признавам всичко".

"Казах му, че ако е мъж и има достойнсво няма да седи при нас. А иначе го уважавах страшно много. Той казва, че идва при нас, за да допринесе за доброто на футбола. Хората правят страшни жертви и от умиление сълзи ми потекоха", иронично каза президентът на Славия по адрес на Петър Величков.

"За националния отбор? Браво, браво, браво! Най-после му казах на Ясен Петров да си обуе панталоните и с тези му върви повече, с онези старите не му вървеше. Мъж трябва да има здрави гащи и не искам да кажа нещо повече, защото пак ще ме осъдят. Мен ме съдят за всякакви глупости", шеговито завърши Стефанов.

Ето защо Петър Величков смята, че няма проблем да се проведат и два Конгреса в БФС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички