Венцеслав Стефанов отново нападна Бербатов и "Трите коня", този път спомена и Бойко Борисов


Венцеслав Стефанов отново нападна Бербатов и "Трите коня", този път спомена и Бойко Борисов
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

5073 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов за пореден път нападна словесно Димитър Бербатов, след като бе обявил, че ще го чака на 4 април пред сградата на Българския футболен съюз, но срещата така и не е била осъществена:

"Не дойде момчето. Чаках, чаках, но не дойде. Ха-ха, ама вие мислехте, че ще дойде ли? Значи вярвате в задгробния живот! Дай му да се крие. Страхът е по-силен от тока. Той се крие зад марионетки, зад деца и зад фенове-наемници. Защото това са наемници", започна босът на "белите" пред "Sportal" и след това разясни какви въпроси е щял да зададе на бившия нападател:

"Щях да го попитам защо толкова се натиска да става президент на футболния съюз? Само Димитър Бербатов ли е решението? Само той ли се вълнува от бъдещето на българския футбол? И щях да попитам как ще оправи футбола? Как? Говори някакви общи приказки, празни приказки. Как ще оправиш футбола, момче?".

"Щях да попитам Бербатов и колко лични пари е дал за фондацията? Лев и петдесет. Дайте да не си говорим глупости. Кой финансира кампанията на Бербатов? Да излезе и да каже! Откъде Бербатов има пари за тези обиколки из страната? Чудя се онзи човек с парите докога ще ги търпи".

"Вижте, Бербатов беше много добър футболист, има място в българския футбол. Същото важи и за Стилиян Петров. Но не да са на върха на пирамидата! Това става постепенно. Какъв опит има Бербатов във футбола, след като се отказа? А Стилиян? Мартин Петров, моите уважения, не е за ръководител във футбола. Има голям опит, добър футболист беше, може да помага с присъствие, със съвети. Ама да седнат да управляват с техните общи приказки - единият от Англия, другият от Испания. Такова Skype-управление няма да доведе до нищо добро", категоричен бе Стефанов, който след това заговори за генералните проблеми на българския футбол:

"Големият проблем в българския футбол, а и спорт, е отсъствието на държавата. Спортът трябва да бъде държавна политика. Поколението от САЩ'94 е продукт на системата преди 1990 г. Трите коня също са продукт на онази система, защото до 1998-1999 г. все още имахме инерция. Точно по това време те се изстреляха от ЦСКА. Постепенно обаче замря всичко - базата, първенствата между училищата, кварталните състезания, военното първенство и всякакви други. Никой от политиците не се интересуваше от спорт. Кой направи нещо за спорта? А другите държави и футболът като цяло се развиха страшно много - едно е да играеш с Германия през 1995 година, друго е през 2015-а. За това време при нас всичко се разруши, а германците излетяха в космоса. И не само те. Държавата и държавната политика е в основата на всичко".

Спортният министър Радостин Василев също не бе пожален:

"Министърчето сега чегърта. Гледам маха разни специалисти, слага разни от Лесотехническия университет, разни адвокатчета. Леле! Това чегъртане ли е или замазване? Какво общо имат тези адвокатчета със спорта? В началото на 90-те години имахме един бракоразводен адвокат за премиер, какво направи? Нищо с големи букви. Поиска вот на доверие и беше сапунисан. Чао!".

След това Венци Стефанов спомена и името на Бойко Борисов, присъединявайки го към онези, които не са направили нищо за футбола в България: "Борисов да беше направил един голям национален стадион, без значение къде, ако ще в Казичене, щяхме да му кажем "евала". Никой нищо не направи!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички