Валери Божинов "се завърна" с балкански хит: Под игриви ритми се похвали с умения (ВИДЕО)


Валери Божинов "се завърна" с балкански хит: Под игриви ритми се похвали с умения (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3832 0

Валери Божинов несъмнено е сред най-емблематичните български футболисти през този век. С неповторимата си екстравагантност Генерала, какъвто е един от прякорите му, често е попадал и под светлините на прожекторите.

Богатата откъм отбори кариера на Валери Божинов

Често Божигол се е оказвал и "душата на съблекалнята" в различните отбори, в които е бил. А техният брой е доста сериозен. Няма как да подминем и факта, че е играл и за грандове като Манчестър Сити, Ювентус, Фиорентина и Спортинг Лисабон.

Професионалната му кариера при мъжете започва през сезон 2001/02 с отбора на сърцето му от Италия - Лече. А вече над 20 години по-късно - той продължава да играе професионален футбол - в българската Втора лига.

Освен споменатите пет тима, от които е бил част, Божигол е играл още за Партизан Белград, Парма, Левски, Тернана, Ботев Враца, Винченца, Верона, Мейжоу Хака, Септември София, Паскара, ХНК Риека, Лозана Спорт и Витоша Бистрица, където се подвизава в момента.

Не мина и много време преди Валери Божинов да съумее да вкара първия си гол за "бистришките тигри". Той дойде срещу Марица Пловдив, който се е устремил към Първа лига. За съжаление и на Божинов, и на Витоша Бистрица - Марица спечели с 4:1.

Попадението на Божинов дойде при предрешен изход - във втората минута от добавеното време. Голът обаче бе много класен - от пряк свободен удар и пласиран право в горния ъгъл - без шансове за намеса от вратаря.

Самият футболист със сигурност е останал доволен от изпълнението си - въпреки резултата. За това потвърди и негово действие в личния му профил в социалната мрежа Instagram. Там той сподели своя гол, а за фон звучи балкански хит.

Става въпрос за изпълнението на Триандафилос - Se Perno Gia Na Sou Po ("Подминавам те, за да ти кажа"). Можете да видите изпълнението му и да чуете ритмите - чрез прикаченото видео по-долу в материала.

Наскоро пък Валери Божинов се обясни в любов на Италия след успехите в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички