Валери Божинов с първа тренировка за новия си тим, включи се в инициатива за пострадалите в Турция


Валери Божинов с първа тренировка за новия си тим, включи се в инициатива за пострадалите в Турция
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5142 0

Голямата звезда на българския футбол от близкото минало - Валери Божинов, който в миналото бе част от грандове като Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг, днес направи първа тренировка с новия си тим - Добруджа.

Ветеранът е решен да се завърне в оптимална форма при най-кратки срокове, за да помогне на тима си в борбата за оставане във Втора лига, след като се намира в зоната за изпадащи във временното класиране. Междувременно той влиза в треньорския щаб на старши треньора Сашо Ангелов, който се пада негов доведен баща.

"Тук съм да помогна с каквото мога, а не да заема мястото на някое младо момче. Дали ще помагам вътре на терена или отвън него е въпрос на договорка и разговори с треньора. За да влезе да играе, един футболист трябва да е подготвен на 100% физически и психически, а също и кондиционно. Със сигурност все още ми се иска да съм на терена, но едно е да искаш, а друго е да можеш", категоричен бе Божинов пред медийна група Добруджа.

Преди първото си тренировъчно занимание Божинов получи фланелка на Добруджа с номер "86" – годината на неговото раждане. Той и останалите футболисти в отбора подписаха топка и екип, които ще бъдат разиграни на благотворителен търг в София в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция от миналата седмица.

Вижте Топ 10 на България, в които участие има и самият Валери Божинов!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички