Валентин Михов празнува 70-годишен юбилей, от БФС му написаха честитка


Валентин Михов празнува 70-годишен юбилей, от БФС му написаха честитка
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

767 0

В днешния четвъртък, 18-и януари, Валентин Михов празнува 70-годишен юбилей, като по този повод от Българския футболен съюз му написаха честитка в официалния си сайт!

Вальо Михов на 2 х 35

В нея се припомня, че Михов е започнал футболния си път от школата на ЦСКА и е играл за Академик Свищов. През 1991-ва година е избран за президент на "армейците", а от 1993-та до 1994-та е президент на БФС

Още: Валентин Михов за изслушването на Боби Михайлов: Голям смях, някои не са ходили и на стадион

По-късно той застава начело и на Професионалната футболна лига (1996-2010), а от началото на 2018-а е част от Изпълнителния комитет. От "Бояна" пожелаха на юбиляря "здраве и още много професионални и лични успехи!".

Валентин Михов

Ето какво гласи цялата публикация на БФС:

"Днес 70-и рожден ден празнува председателят на Обществения съвет към Изпълкома на БФС Валентин Михов.

Един от най-изтъкнатите ни футболни функционери е роден на 18 януари 1954 г. Започва футболния си път в детско-юношеската школа на ЦСКА. Играе за Академик (Свищов) до 1978 г. и успява да спечели промоция за "А" група.

Още: Валентин Михов попита: Защо всички политици започнаха изведнъж да разбират от футбол в един ден?

През 1991 г. е избран за президент на ЦСКА, а от 1993 г. до 1994 г. оглавява и Българския футболен съюз. По време на неговия мандат в централата българският национален отбор се класира на световното първенство в САЩ през 1994 г., където постига най-големия успех в историята си - четвърто място.

От 1996 до 2010 г. е президент на Професионалната футболна лига. Между 2007 и 2011 г. е член на Борда на директорите на Европейската професионална футболна лига. В началото на 2018 г. става част от Изпълнителния комитет на БФС.

Носител на най-високото държавно отличие - орден "Стара планина", за изключителен принос в областта на физическото възпитание и спорта.

Българският футболен съюз честити празника на Валентин Михов и му желае здраве и още много професионални и лични успехи!".

Още: Ексклузивно! Валентин Михов пред SportLive за еуфорията след бомбата в Париж, за фурора в САЩ’94 и защо България е аут от последните 6 мондиала

*Четете всички последни новини от българския футбол в SportLive.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички