Валентин Михов попита: Защо всички политици започнаха изведнъж да разбират от футбол в един ден?


Валентин Михов попита: Защо всички политици започнаха изведнъж да разбират от футбол в един ден?
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

1376 0

Бившият шеф на БФС Валентин Михов коментира случващото се в българския футбол и протеста срещу футболната централа, който привлече вниманието на цялата общественост.

Подготовката не е бил достатъчна

"Защо всички политици започнаха изведнъж да разбират от футбол в един ден? Моите адмирации към тях, но ако бяха направили една стратегия преди 33 години за строителство на стадиони, за възпитание на децата с подходящи треньори, педагози и психолози, сега щеше да е друго", заяви той пред "Нова телевизия".

Според него щом протестът е бил разрешен, е трябвало по-сериозна подготовка, за да не се стига до безредици. Трябвало е да се направи така, че да няма ранени граждани и полицаи.

Относно 17 ноември преди 30 години, когато националният ни отбор победи Франция с 2:1. "Това беше като рожден ден за мен. Сякаш се родих. Дай боже отново да се случи подобен успех. Тогава се държеше на възпитанието, тренировките, учението, за разлика от сега. Но основното, което искам да кажа, е, че бързо се отделихме от основата си, от това, което правеше българския футбол. Христо Стоичков, Красимир Балъков - големи футболисти. Имах щастието да попадна в един отбор с тях, като президент".

А пред CNN Димитър Бербатов даде оценка на родния футбол, като бе категоричен, че сме "замръзнали във времето".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички