"Замръзнали сме във времето" - Димитър Бербатов разказа пред "CNN" какво се случва в България


"Замръзнали сме във времето" - Димитър Бербатов разказа пред "CNN" какво се случва в България
Снимка: БГНЕС

3702 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов бе потърсен от "CNN", за да коментира кризата, в която е изпаднал българският футбол. Интервюто е дадено неотдавна пред журналистката Аманда Дейвис, но е публикувано преди броени часове.

Американският медиен гигант разказва подробно какво се е случвало в БФС през последните години и акцентира върху това, че националният ни отбор не е участвал на голямо първенство от 2004-та насам.

Обръща се внимание и на факта, че състоянието на стадионите ни е лошо и че от "Бояна" изтъкват като причина за това липсата на помощ от държавата. Спомената е и драмата около организирането на мача с Унгария, завършил 2:2 във вечерта на 16-и ноември.

"Решихме, че трябва да променим нещо"

"Българският футбол е в огромна криза!", започва Бербатов. "С моя екип - Стилиян Петров и Мартин Петров, които също са бивши играчи, решихме, че трябва да променим нещо в родината ни и започнахме да се борим за тази промяна".

"В моята професионална кариера съм бил побеждаван, вкарвал съм голове, пропускал съм голове, губил съм битки... Когато тези неща стават по правилен и честен начин - няма какво да кажеш. Но когато това не е така, трябва да сигнализираш и да покажеш на всички какво се случва", изтъква Димитър Бербатов във връзка с конгреса на БФС от 2021-ва година.

"Очевидно е, че системата не работи, защото от 2005-а до ден днешен се провалихме в опитите си да се класираме на голям турнир. А това само показва как се управлява футболът в дадена държава. Когато националният отбор е лицето на една федерация и не участва на големите първенства, това е сигнал, че футболът не се управлява по правилния начин", обяснява бившият нападател на английските Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм, а след това констатира:

"Замръзнали сме във времето!"

"Футболът ни страда и нито един голям талант не може да излезе и да отиде да играе в големите първенства. Нямаме никаква инфраструктура, никакви стадиони. Децата тренират в лоши условия. Замръзнали сме във времето! Все още сме в 94-та и си мислим, че това е начинът, по който трябва да се случват нещата. Но вече е 2023-та година. Ситуацията във футбола е напълно различна и точно това искам да покажа на хората в моята страна".

"Ще успеем, няма съмнение в това, но ще отнеме време. Това не е нещото, което обичам, но е това, което съм принуден да правя. Надявам се, че ФИФА и УЕФА също ще се събудят и ще се опитат да проведат разследване", завършва 42-годишният Димитър Бербатов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Че Боби Михайлов има кусури - има!" - Венцеслав Стефанов предрече нови избори в БФС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички