Георги Дерменджиев коментира договора си, както и намалената заплата


Георги Дерменджиев коментира договора си, както и намалената заплата
Снимка: Getty Images/Guliver

2149 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България - Георги Дерменджиев, даде обширно интервю, в което коментира договора си, намалената заплата, контузията на вратаря Пламен Илиев, както и ситуацията с коронавируса в нашата страна.

"Не е имало никакъв проблем с договора ми. Всичко беше уточнено предварително и се случи, както го и очаквахме. Аз реших за намаляването на моето възнаграждение, но не искам да го коментирам, защото така постъпват много хора в момента" - сподели Дерменджиев пред "Дарик".

"Аз и моето семейство спазваме много стриктно препоръките, които ги дава щабът, защото всички трябва да бъдем дисциплинирани и да даваме пример, за да може по-бързо да излезем от пандемията. Правим това, което правят и повечето хора в тази ситуация. Седим си вкъщи и не правим нищо специално. Аз се занимавам като постоянно гледам мачове. Всички искаме да излезем по-бързо, но трябва да гледаме малко по-позитивно. В крайна сметка ще има и край всичко това. В крайна сметка след това всичко ще бъде програмирано и ние ще имаме време да се подготвим и всичко да бъде така, както трябва да е. Очакванията са програмите да бъдат доста по-сгъстени на първенствата, но не смятам, че това ще е чак такъв голям проблем" - коментира ситуацията с коронавируса.

След това Дерменджиев сподели вижданията си за контузията на Пламен Илиев: "Разговарях с доктор Бочев и знам проблема. За футболистите в момента ситуацията е доста неприятна. Те са си по домовете и тренират по раздадените им програми. Те са професионалисти и в тази нестандартна обстановка трябва да бъдат много, много отговорни. Освен, че трябва да спазват своята програма е нужно да правят и много други неща. Говоря за хранителен режим и ред други неща, защото когато се облекчат мерките и започнат тренировките, те трябва да са готови на някакъв процент. Предпочитам да бъда оптимист. Виждате, че Десподов и Славчев бяха контузени, а сега вече трябва да са възстановени. Всяко зло за добро, както се казва".

Той сподели и че възможността за младите български момчета, която ще се отвори предвид раздялата с множество футболисти от страна на клубовете, е хубаво, но и че всеки трябва да си заслужи мястото в своя тим и да покаже добро представяне. Междувременно, феновете определиха кои са най-великите 2 мача на България в цялата история.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички