Вижте двете възможни групи, ако България се класира на Евро 2020

След като стана ясен жребият за плейофите за класиране на Европейското първенство по футбол през 2020 година, българският привърженик отново започна да вярва, че родните ни национали биха могли да вземат участие на голям форум за първи път от 2004 г. насам. Ако обаче се стигне до там, трябва да сме наясно, че ни очаква тежка група.

За този момент са сигурни два възможни съперника. Ако успешно преминем през плейофите, то ще попаднем или в група "С", или в група "F" на Евро 2020. При попадане в първата спомената група, то ще правим компания на Холандия и Украйна. Ако обаче се сбъдне вторият сценарий - ще играем срещу световния шампион от 2014 г. - Германия.

Възможно най-добрият жребий за България, мечтите за Евро 2020 са живи!

България отива в поток А. Това значи, че на 26-ти март България ще домакинства на Унгария в полуфинал. Победителят от тази двойка ще играе...

Пълният жребий за груповата фаза на Евро 2020 ще се състои на 30-ти ноември. Тогава ще стане ясен и точният сценарий. А как националният селекционер Георги Дерменджиев коментира жребия, без да е привидно развълнуван - вижте в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!