В дербито на дънните риби: Етър ВТ обърна Ботев Враца след автогол и гол от дузпа за първа домакинска победа (ВИДЕО)


В дербито на дънните риби: Етър ВТ обърна Ботев Враца след автогол и гол от дузпа за първа домакинска победа (ВИДЕО)
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

870 0

Етър Велико Търново спечели дербито на дънните риби срещу Ботев Враца след обрат с 2:1 и записа втората си победа от началото на сезона. Така „болярите“ завоюваха отново трите точки след поредни срещи без пълен успех.

Ботев Враца откри резултата чрез Бубакар Траоре в 5-ата минута. В 11-ата минута вратарят на гостите Красимир Костов си заби автогол, а Ивайло Димитров – Косъма от дузпа в 51-ата минута донесе пълния обрат.

Така „виолетовите“ записаха първия си домакински успех от началото на сезона. Той обаче не дойде никак лесно и хората на Светослав Петров трепериха до края. Гостите от Враца в крайна сметка продължиха затъването си, записвайки 4-то поредно поражение в Първа лига.

С добавените 3 точки Етър вече има 8 на сметката си, но остава на последното място. Ботев Враца пък е с 10 пункта и е на 14-ата позиция.

Първият двубой от 15-ия кръг на първенството започна перфектно за врачани. Гостите откриха резултата още в 5-ата минута. Марко Мажуга върна една топка от аутлинията, след което вратарят Мартин Величков не се намеси по най-убедителния начин. Така Бубакар Траоре от съвсем близо прати топката в мрежата – 0:1.

Домакините обаче стигнаха набързо до равенството. Мартин Моран стреля, топката се удари в гредата, след което и в  тялото на вратаря Красимир Костов и влетя в мрежата – 1:1 в 11-ата минута.

В 18-ата минута феновете на двата отбора огласиха стадион "Ивайло" със скандирания "Оставка" по адрес на БФС.

До почивката домакините доминираха, но не успяваха да реализират нов гол. Точно преди двата отбора да се приберат в съблекалните Ивайло Димитров – Косъма би от точката на дузпата, но нацели левия страничен стълб. Оказа се обаче, че е имало засада при тази ситуация.

След антракта Етър продължи да е по-настоятелният отбор. В 48-ата минута след удар с глава Димо Бакалов нацели лявата странична греда. Последва сериозен карамбол в пеналта и в вратарят Красимир Костов повали Бакалов в пеналта.

Реферът Красен Георгиев не се поколеба и отсъди дузпа, която Ивайло Димитров – Косъма реализира в 51-ата минута за 2:1 .

След обрата за „виолетовите“ и гостите вече нямаше какво да губят и се хвърлиха по-смело в атака. Врачани обаче нямаха сили да стигнат до точката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички