Уредени мачове? Мижавото наказание на БФС спрямо това, което последва в Сърбия


Уредени мачове? Мижавото наказание на БФС спрямо това, което последва в Сърбия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2311 0

В днешния следобед (06.06) на официалния сайт на БФС бе качено притеснително съобщение. Според него е получен доклад от УЕФА за уговорени резултати на мачове не само в Първа лига, но и във второто ниво на футбола ни в страната.

Провинилите се според европейската футболна централа са Ботев Враца и Марица Пловдив. И двата тима са подозирани за подобни срещи - общо шест на брой - по три за всеки от тях. Последва и санкция от Българския футболен съюз.

Въпросната санкция обаче изглежда смехотворна. Отборите са наказани с по 5000 лева. Ако информацията за уредените резултати в действителност е истинна, то това повдига въпроса как с подобни санкции би бил решен проблемът.

Колегите от "дспорт" напомниха красноречив пример как в друга страна от Балканите процедират спрямо това. И то със случай, който е съвсем отскоро - отпреди по-малко от две седмици (13 дни).

В местната Суперлига обвинени в подобно деяние бяха Колубара, Спартак Суботица и Младост Нови Сад. Какво последва като наказание спрямо споменатите отбори?

Най-сериозно пострада Колубара. Освен с парична глоба, отборът бе санкциониран и с отнемане на точки. Девет на брой, ако трябва да бъдем по-конкретни. В крайна сметка това доведе и до изпадането на клуба в по-долна дивизия.

Спартак Суботица и Младост Нови Сад не бяха наказани толкова сурово, но финансовата санкция и за двата тима бе над три пъти по-висока, отколкото тази, която последва в България.

На фона на 5-те хиляди лева за Ботев Враца и Марица Пловдив, които са "грубо казано" 2500 евро, то Спартак Суботица и Младост Нови Сад бяха глобени с по над 3 милиона динара, иначе казано - по 8500 евро.

Малко след решението на БФС пък президентът на един от обвинените в уреждане на резултати отбори коментира случилото се.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички