Президентът на наказан от БФС клуб заради уредени мачове отговори


Президентът на наказан от БФС клуб заради уредени мачове отговори
Снимка: БГНЕС

2687 0

В следобеда на днешния ден (06.06) Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) санкционира два родни клуба заради доклад, получен от УЕФА, за уредени мачове. Единият тим бе Ботев Враца от Първа лига, а другият - Марица Пловдив от Втора лига.

Не след дълго президентът на пловдивчани Христо Христов коментира санкцията, наложена му на отбора. Мачовете, за които става въпрос, са срещу Витоша Бистрица, Лудогорец II и Миньор Перник, а Марица бе санкциониран с 5000 лева.

Христов сподели, че обвиненията не отговарят на истината и призна, че ако има възможност, ще обжалва това решение.

"Тези обвинения не отговарят на истината. Ако имам възможност, това ще го обжалвам. Споделял съм, че всякакви такива уговорки и залаганията, органите на реда могат да ги докажат.

Много лесно се вижда кой залага и за какво залага. Не е нужно да се обвинят отбори само, защото няколко човека са заложили някъде за нещо. Наистина и аз разбрах за медиите. За нас това са били едни съвсем нормални мачове. Не виждам нищо съмнително в това нещо" - заяви той пред колегите от "дспорт". Малко преди това пък треньорът на Левски Елин Топузаков също възнегодува срещу решение на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички