„Туристическа футболна агенция БФС отново се оплете“! Стилиян Петров скочи на централата заради технологии


„Туристическа футболна агенция БФС отново се оплете“! Стилиян Петров скочи на централата заради технологии
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1180 0

Легендата на българския футбол и бивш капитан на националния ни отбор – Стилиян Петров, атакува БФС за пореден път. Този път той изрази позицията си относно използването на електронното първенство в родния аматьорски футбол.

Петров е повече от убеден, че кадри на футболната ни централа в различните региони са некомпетентни по отношение на работата с новите технологии. Според него възникването на проблеми при тяхното използване поставят България редом до държави, които са определяни като „футболни джуджета“.

Ето какво написа Стилиян Петров във Фейсбук:

„Опаааа, туристическа футболна агенция БФС отново се оплете бре . Явно в България всеки регион се ръководи от различна федерация в туризма!

Въздействието на дискриминацията породено от липсата на познания и кадри от страна на БФС в сферата на електронната регистрацията на определени нива и региони в България!

ВАЖНА и подходяща тема за проследяване – докъде стигна биещата се в гърдите федерациика?

За съжаление трябва да я нарека федерациика, защото вече се борим с Малта, Люксембург (ама май и те вече напреднаха).

Първенствата са започнали, явно искащите отличници не са преценили, че застарялата и използвана за други интереси система сама се оплита в некомпететността си за иновация, па горките забравили да си сверят часовниците и да обучат някои областни председатели, какво означава електронна регистрация и защо се използва…..

Но дали пък медиите са си направили труда да вникнат в проблемите на аматьорските и детско-юношески първенства в различните региони? Явно процеса на разследване тече с неуморими темпове?

Процес, който само може да доведе до пренебрегване на талантливи играчи по време на процеса на регистрация. На много места работата е бавена и мудна . Мога да дам пример в Зона Велико Търново, регион , където след започналите вече детско-юношески първенства все още се процедира с хартиените картотеки, да същите онези хартийки отпреди 30 години, на които се подменяха снимките и се пускаха други момчета в игра, а не тези чийто данни стоят на хартийката. Моя грешка, сега свършиха почивните месеци и явно настройката за работа ще отнеме известно време.

Забавянето и отлагането на тези процеси може да доведе до несправедливо третиране на играчите въз основа на няколко фактора.

Това неравенство може да се прояви в ПРИСТРАСТНИ оценки, неравен достъп до ресурси или пък да продължим да използваме деца в грешна възраст с различни рожденни дати. Но всъщност това не е важно, по-важното е 70 годишните делегати да си вземат надницата от 40-50 лева за ракията привечер. Защо за 50 лева трябва да ги обучаваме сега да работят дигитално дигитализацията ще навлезе след 3,5 пък защо ли не след 10 години.

Нека въз основа на базата данни и наблюденията да избират достойните таланти за националните гарнитури. Не мама и тате да казват на БФС кой добър, кой лош. Кой става и кой не става. Ама ще прекъснат и финансовите потоци за повиквателни( другата тема съвсем скоро)

– Увеличаване на набора от таланти и осигуряването на равни възможности при регистрация на играчи позволява идентифицирането и отглеждането на по-широк и по-разнообразен набор от таланти. Това гарантира, че нито един талант не остава неразпознат или неизползван, допринасяйки за цялостния растеж и развитие на спорта.

– Приобщаващият процес на регистрация на играчи помага за поддържането на конкурентна среда във футболната общност.

Вече няколко години интелигентната федерациика се лута в опита си да запълни и закърпи години на бездействие. Но да не забравяме за какво са сложени областните отговорници! Конгресите са важни. Всичко друго ще се нареди някакси….

В заключение към написаното по-горе, колкото повече бъркаш в едно, толкова повече смърди!

Успешна седмица на всички“

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Простащина и некомпетентни ръководители, времето ви изтича": Стилиян Петров скочи на БФС заради деца

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички