Трус в клуб от Първа лига! Собственикът на Локомотив Сф се оттегля


Трус в клуб от Първа лига! Собственикът на Локомотив Сф се оттегля

3165 0

Голям трус ще настъпи в клуб от Първа лига. Собственикът на Локомотив София Иван Василев – Бозата обяви, че се оттегля.

Благодетелят на „червено-черните“ е взел окончателно решение да хвърли кърпата след вчерашното избухване на феновете срещу него при загубата във Враца от местния Ботев с 1:2. Тогава агитката разпъна транспарант с надпис: "Иване, не те ли е срам? Господ гледа!".

"Ето, отговарям им - не ме е срам! Напротив - гордея се с това, което съм направил, което сме създали с моя екип. И ще си отида с гордо вдигната глава. Аз не съм продажник и никога не съм бил", отсече Василев в интервю пред колегите от „Блиц“.

Бизнесменът заяви, че е категоричен в намерението си. Той каза, че повече няма да стъпи на стадиона в кв. „Надежда“.

Той обаче е категоричен, че оставя Локомотив и добави, че няма връщане назад. Нещо повече - Василев дори обяви, че повече няма да стъпи на стадион "Локомотив".

ЗА СРАМНАТА ЗАГУБА ОТ ХЕБЪР И ОБВИНЕНИЯТА ОТ ФЕНОВЕТЕ

„ Разбира се, че съм обиден. Аз съм първо честен човек. Никога не бих дал мач. Ако знаете как се дава мач. На треньорите нито им се бъркам в състава, нито каква ротация да правят, нито им казвам кой да играе. Последен научавам състава. И как се продава един мач, искам да питам феновете? Иван Василев решава да продава мача и какво? Влиза и казва на момчетата в съблекалнята днес ще паднете с 1:4 или с 0:1... Това е абсолютно немислимо. Второ - ние имаме осем чужденци в отбора и още 17 футболисти на трудов договор. Това са 25 човека на трудов договор.

Просто е невъзможно да се случи това, в което феновете ме обвиняват. И заради това, в което ме обвиняват, съм взел решението. Аз съм човек с чест и заради това излизам пред вас - да си запазя честта. Искам и комисията по етика и феърплей да се самосезира, случаят да бъде изчистен и да видят, че аз нямам нищо общо със загубата. На всеки се случва да загуби. Да, натрупаха се загуби, за всичко ли съм виновен аз? 0:6 с ЦСКА 1948, тото съм си бил играл с г-н Найденов. Тото не съм играл през живота ми. Губим от Ботев (Враца), пак ли Иван Василев е виновен? Пак ли продадох мача? , обяви Василев.

РАЗКРИТИЕ ЗА ГЛОБИ СЛЕД 0:6 СРЕЩУ ЦСКА 1948

„Имаше глоби за играчите. Следващият мач играха прилично с Пирин и впоследствие се случи това с Хебър. Аз дори не бях на мача, бях в чужбина. Доколкото чувам първото полувреме са играли добре, второто не знам какво е станало. Не мога да виня никой“, призна той.

КОЙ Е ВИНОВНИКЪТ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ?

„Както изглежда виновният съм аз. Рибата се вмирисва откъм главата. Нормално да е така. Защо съм виновен? Защото съм осигурил всичко, защото направих - аз и екипът ми - Бойчо Величков, Иво Котев, Веско Стоянов, Иво Паргов, Вальо Николов. Направихме от бурени една хубава база. Създадохме всичко това, ние сме го създали. Аз съм бил двигателя на всичко. И за съжаление плакат - дали ме е срам? Отговарям на феновете - не, не ме е срам! Напротив - гордея се с това, което съм направил, което сме създали с моя екип. И ще си отида с гордо вдигната глава! Аз не съм продажник и никога не съм бил. Попитайте треньорите и футболистите. Преди мач отивам да ги мотивирам - както с бонуси, така и с... Дали един път съм казал "паднете"? Не го заслужавам това, не го заслужава моето семейство. Аз имам доблест. Те опетниха името ми, каза обиденият бизнесмен.

ИМА ЛИ КАНДИДАТ ЗА НОВ СОБСТВЕНИК

Ще търся, досега не съм търсил. И колегите от ръководството да търсят. Първи юни е след един месец. Има достатъчно време да търсим. Да се надяваме, че ще намерим хора, спонсори. Но аз повече с футбол няма да се занимавам. Отделих си най-хубавите години от живота - 8 г. След един месец ставам на 63. Да ме омаскарят без за нищо да съм виновен, благодарност никаква... Само проблеми. Не мисля, че има връщане назад. Много е голяма горчилката у мен, обяви още бизнесменът.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички