Трябва ли да има компенсация при грешка? Оттеглилият се от съдийството Станислав Тодоров се изповяда


Трябва ли да има компенсация при грешка? Оттеглилият се от съдийството Станислав Тодоров се изповяда
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

573 0

Станислав Тодоров съвсем наскоро се оттегли от родното съдийство. За последно той ръководи двубоя между Хебър Пз и Славия от Първа лига, завършил с драматична победа 1:0  за тима на Любослав Пенев.

Тодоров е четирикратен съдия №1 в Българя. Той разказа за периода си като съдия в предаването „Домът на футбола“. Шуменският вече бивш рефер подчерта, че му се иска повечето български съдии да имат по-голямо самочувствие и увереност и обяви, че се занимава с треньорство на малки футболисти.

ИЗКАЗВАНЕТО НА БИВШИЯ НИ ТОПРЕФЕР

„Да кажа честно, бях се подготвил да знам, че няма да ми има името в следващи наряди още преди 2 години, когато бях на 45. Тогава такава беше възрастта и после го удължиха. Затова се захванах с треньорството на малки деца“, започна интервюто си Тодоров.

Все още не съм правил равносметка, тъй като съм много ангажиран. Занимавам се с деца, карам Б-лиценз и ангажиментите не са ми спрели. Имам същата динамика, която имах. Двете са коренно различни. Това да си треньор на малки деца е отговорност голяма. Обучаваме малките и ги учим на дисциплина и възпитание. Това обяснявам и на тях, че футболните съдии са хора и грешките са част от играта и грешките се приемат“, продължи той.

В живота, когато се хвана с нещо, гоня най-високата цел, но никога не съм си мислил, че ще изкарам 21 години в съдийството. Да си Съдия №1 в България е възнаграждение на труда, който си положил“, категоричен е доскорошният футболен съдия.

Водещите отбори, когато играят, са най-запомнящите двубои – Левски, ЦСКА и Лудогорец. Това са двубоите с по-високо напрежение и най-голям заряд. Най-важният принцип ми е бил да следвам вътрешния си глас. Това, което ми идва отвътре, това съм следвал. Това е най-важното нещо, което искам да предам на младите съдии. Да бъдат себе си и да следват мечтите си“, продължи Тодоров.

За компенсирането е въпрос на психика и когато направим грешка, трябва да изпием горчивата чаша. Не трябва да има компенсация, тъй като това води до втора грешка. Това няма как да се избегне, тъй като е човешки фактор“, сподели той.

ЗА ВАР

ВАР е нещо полезно за съдийството. Както казва УЕФА, това удължава живота на съдията. Все пак има решения във ВАР, които не мога да приема. Главният съдия е един и той е на терена“, призна той.

Съдиите трябва да имат повече самочувствие и подкрепа. Не съм мислил за бъдещето, но искам да остана в съдийството и да помагам на младите съдии, както и на младите футболисти. С това ми се занимава. Разбира се, че ще следя българското първенство“, завърши Тодоров.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Владимир Манчев: ЦСКА ще бие Етър ВТ – класите са много различни! Битката за титлата няма да е между два коня

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички