Трилър! Спартак Варна и ЦСКА 1948 си вкараха 6 гола, но никой не остана доволен (ВИДЕО)


Трилър! Спартак Варна и ЦСКА 1948 си вкараха 6 гола, но никой не остана доволен (ВИДЕО)
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

2332 0

Закъсалият Спартак Варна и гостуващият ЦСКА 1948 извъртяха 3:3 драматичен трилър от 29-ия кръг на Първа лига. „Соколите“ поведоха с 2:0, но  „червените“ стигнаха до 2:2. Драмата настъпи в добавеното време, когато първо домакините предвкусиха победата, но в крайна сметка не успяха да я удържат.

Двата тима изнесоха интригуващ мач на „Коритото“. Всички 6 попадения паднаха след почивката. Варненци взеха аванс от две попадения, след като Луан в 59-ата и Евандро в 70-ата минута пратиха топката в мрежата на гостите. В рамките на пет минути между 76-ата и 81-ата минута ЦСКА 1948 стигнаха до равенство след гол на Елитон и автогол на Роберто Хименес. Драмата настъпи в добавеното време, когато Лирой Микелс вкара за 3:2, но Георги Русев реализира за крайното 3:3 в заключителните секунди.

Така тимът на Димитър Димитров - Херо изпусна да вземе  важни 3 точки в битката за оцеляване. Варненци остават на дъното със 17 точки. ЦСКА 1948 е трети с 59 пункта.

Хората на Тодор Янчев записаха второ равенство в два мача във Варна, проведени в рамките на 3 дни. Първо те завършиха 0:0 при визитата си на Черно море. „Червените“ са в серия от 6 мача без поражение в шампионата, като в предишните четири те неизменно печелеха трите точки.

Изненадващо в началото на двубоя домакините имаха инициативата. Постепенно атаките започнаха да се редуват и към двете врати. В 25-ата минута Виктор Митев бе изведен, но нацели десния страничен стълб на вратата на Наумов. До почивката така и не падна гол.

В 59-ата варненци откриха резултата. След корнер Руменов свали топката за Луан, който прониза Даниел Наумов – 1:0.

Домакините шокираха съперника си за втори път в 70-ата минута. Виктор Митев стигна до рикоширала топка и я прати към Евандро, който удвои на празна врата.

Гостите обаче не се предадоха. Така в 76-ата минута те се върнаха в мача. Георги Русев центрира от корнер, а Елитон се извиси и с глава прати топката в мрежата на Дичевски – 2:1.

Само пет минути по-късно ЦСКА 1948 изравни. Русев центрира отляво, а Роберто Хименес с глава заби кълбото в собствената си врата – 2:2.

Драмата настъпи в 5-минутното добавено време. Във втората от тях Лирой Микелс засече пас на Евандро и отново даде преднина на домакините – 3:2. „Соколите“ обаче не успяха да удържат победата, след в последните секунди Георги Русев вкара за крайното 3:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички