Треньорът на Ботев Враца: ЦСКА е стабилен отбор, статистиката е направена, за да се нарушава (ВИДЕО)


Треньорът на Ботев Враца: ЦСКА е стабилен отбор, статистиката е направена, за да се нарушава (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1615 0

Старши треньорът на Ботев Враца - Даниел Моралес, даде интервю пред канала на врачани в YouTube, в което сподели очакванията си за утрешното (23 октомври) домакинство срещу ЦСКА от 15-ия кръг на Първа лига. Мачът ще стартира в 16:45 часа!

"Очаквам от нашия отбор да влезе в мача с добро поведение и отношение. Това изискваме от отбора всеки мач. Когато играеш срещу по-големи и по-специални отбори напрежението е още по-голямо, адреналинът е по-голям. Какво очаквам? Да се раздават, да уважават емблемата и да докажат, че може да играем по-добър футбол от този, който показахме до момента", категоричен бе наставникът на тима, който заема 12-о място в таблицата с актив от 11 точки след 14 мача.

"Винаги казвам, че когато си във футбола, няма как да играеш без напрежение. Някой футболист да каже, че влиза без напрежение и адреналин? Напрежението е до началото на мача. След това трябва да го контролираш. Когато имаш напрежение, адреналин, малко страх… това всичко е от футбола, това е човешко. Не можеш да избягаш. Не мисля, че е проблем за играчите. Ако искаш да играеш на по-високо ниво трябва да преодолееш това напрежение. Трябва да се доказваш на терена като отбор, след това като индивидуалност. Един ден може да имаш късмет да играеш на по-високо ниво", продължи Моралес и след това отговори на въпрос дали Ботев е на нивото, на което той иска да го вижда:

"Ще цитирам думи на Стамен Белчев - далеч сме от стила, който искаме. Защото стилът и моделът на игра са две коренно различни неща. Едното е как искаш да играе - дали по-агресивно, дали по-пасивно. Другото е моделът - базиран на всички компоненти от играта. Мисля, че в началото успях да приложа това, което имам като идея. Има неща, които се подобриха, но има и много неща, които трябва да сработваме. Отборът е по-стабилен. В последните мачове не вкарахме голове, но създадохме ситуации. Проблемът е, че когато създаваш, трябва и да вкарваш. Футболът е интересен, защото е хубава игра - в атака, в защита и трябва да си подготвен за всичко".

Ботев Враца не е побеждавал ЦСКА в 17 поредни сблъсъка, но Даниел Моралес е на мнение, че статистиката е направена, за да се нарушава: "Статистиката е направена, за да се нарушава. ЦСКА е стабилен отбор, на първо място. Отбор, който притежава доста добри качества и индивидуалности. Имах възможността да работя в този голям клуб. Миналата година и срещу Левски не бяхме печелили във Враца, но успяхме. Сега нещата са коренно различни. Възможно е, когато се раздаваме, когато играем като отбор, винаги е възможно. Няма невъзможни неща".

В края на своето интервю старши треньорът се обърна и към публиката във Враца: "Какво искам да кажа на публиката? Искам да ги поздравя, защото от първия престой досега, съм имал подкрепа от тях. Отборът е имал подкрепа. От сектор "А", от другия сектор, винаги имаме подкрепа. Това е начинът да помагат на отбора. Разбира се, че имат право и да критикуват. Отборът има нужда от всеки от тях. Когато влизат на терена трябва да се изправиш срещу добри отбори и публиката е голям плюс. Надявам се да дойдат, да видят един добър футбол, който ще представим и да имаме положителен резултат".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Саша Илич планира корекции в стартовия състав за гостуването на ЦСКА във Враца!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички